λαμα
Το Portland International Airport ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Mountain Peaks Therapy για να φέρνει αλπακά και λάμα στους τερματικούς σταθμούς κάθε λίγες εβδομάδες.

Aεροδρόμιο στο ‘Ορεγκον προσπαθεί να μειώσει τις ανησυχίες αγχωμένων ταξιδιωτών δίνοντάς τους πρόσβαση σε ασυνήθιστο πρόγραμμα θεραπείας με τη βοήθεια  ζώων.

Το Portland International Airport ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Mountain Peaks Therapy για να φέρνει αλπακά και λάμα στους τερματικούς σταθμούς κάθε λίγες εβδομάδες με σκοπό να μειωθεί μέρος του στρες που συνδέεται με τα αεροπορικά ταξίδια.

Η φάρμα στο Ridgefield, της Ουάσιγκτον εχει 5 λάμα και 6 αλπακά που είναι πιστοποιημένα να αλληλεπιδρούν με τους επιβάτες με χαλαρωτικό τρόπο. Η ιστοσελίδα της φάρμας αναφέρει οτι κοστίζει 650 δολάρια την ώρα ανα ζώο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι θεραπεία με ζώα έχει μικρή έως μέτρια θετική επίδραση σε όσους πάσχουν από ψυχικές νόσους, αν και επιστήμονες σημειώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες.

Σύμφωνα με το UCLA health, η θεραπεία μέσω ζώων μπορεί να προάγει την απελευθέρωση ορμονών που ευνοούν τη διάθεση, να μειώσουν το άγχος και να δώσουν έναν χαρούμενο περισπασμό.

Οι περισσότερες έρευνες εστιάζουν στους σκύλους θεραπείας που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια όπως  της Κωνσταντινούπολης και το Stansted.

Aν και η χρήση λάμα και αλπακά είναι πιο ασυνήθιστη, η Allison Ferre, εκπρόσωπος του Port of Portland, δήλωσε στο  NPR ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση του στρες που συνδέεται με το αεροπορικό ταξίδι.

Πηγή: iatronet

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Erasmus+: Tο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών φιλοξενεί τους εταιρικούς οργανισμούς για το «Mediterranean Diet for Overall Health»
Ο κύριος στόχος αυτής της συνάντησης είναι η διερεύνηση των συστημάτων τροφίμων από τη φάρμα έως το τραπέζι, πώς αυτά επηρεάζονται από την κλιματική...
Erasmus+: Tο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών φιλοξενεί τους εταιρικούς οργανισμούς για το «Mediterranean Diet for Overall Health»
Φοιτητές
Από τις καταλήψεις στους δρόμους - Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης
Νέα πορεία στις 13 Μαρτίου για δικαιοσύνη, δημόσιες συγκοινωνίες και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής
Από τις καταλήψεις στους δρόμους - Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης
Κινητοποιήσεις
Εκπαιδευτικοί: Παράσταση διαμαρτυρίας από τις Α' και Β' ΕΛΜΕ Έβρου σήμερα στις 13:30
Κάλεσμα εκπαιδευτικών για συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου σήμερα 10/3
Εκπαιδευτικοί: Παράσταση διαμαρτυρίας από τις Α' και Β' ΕΛΜΕ Έβρου σήμερα στις 13:30