Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σήμερα στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την απόκτηση ελέγχου της Γροιλανδίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «σοβαρές» κινήσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε ανησυχίες για την ενδεχόμενη μετατροπή της Αρκτικής σε περιοχή σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή αυτή έχει ιστορική σημασία για τις ΗΠΑ.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Μούρμανσκ για την Αρκτική, ο Πούτιν σημείωσε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Αρκτική αυξάνονται, ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και δυτικών χωρών στην περιοχή παραμένει εφικτή.
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε ανησυχία για την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Αρκτική, τονίζοντας την ανάγκη η Ρωσία να ενισχύσει το στόλο των παγοθραυστικών της και ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει τη δημιουργία νέων ναυπηγείων.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ρωσικών στρατιωτών στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ρωσίας να ενισχύσει το εμπόριο μέσω της Βόρειας Θαλάσσης, καθώς η χώρα στρέφεται προς την Ασία, λόγω των δυτικών κυρώσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν στην Αρκτική, αλλά είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην περιοχή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ