Πανελλήνιες: Τα θέματα των 10 τελευταίων ετών στα Αρχαιά
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Δεν θεωρούνται ιδιαιτέρως δύσκολα τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας αλλά απαιτούν προσοχή στην κατανόησή τους

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι, των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Στους υποψηφίους δόθηκε από άρθρο του ημερήσιου τύπου με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», ενώ τους δόθηκε και κείμενο του Νίκου Γκάτσου με τίτλο «Στον Σείριο» - Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987».

Το θέμα της έκθεσης ήταν τα δεξιότητες και εφόδια για το μέλλον.

Σύμφωνα με την κ. Σαραντίτη Ειρήνη από το φροντιστήριο «Διακρότημα», τα κείμενα στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας παρουσιάζουν ενδιαφέρον, δεν θεωρούνται ιδιαιτέρως δύσκολα αλλά απαιτούν προσοχή στην κατανόηση τους.

Οι ασκήσεις είναι κατανοητές και σύμφωνες με τις οδηγίες του νέου συστήματος.

Το θέμα της έκθεσης αφορά τους νέους και πως θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής.

Χρειάζεται κριτική σκέψη και οργάνωση από τους μαθητές αλλά τα ερωτήματα σε σχέση με το περσινό θέμα είναι πιο ξεκάθαρα.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ 2021: Υπολόγισε τα μόριά σου μέσω του νέου εργαλείου του alfavita.gr

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών αύριο και τα ΕΠΑΛ

Αύριο, το εναρκτήριο λάκτισμα και για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Συνεχίζουν την Πέμπτη 17 Ιουνίου με τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ από το Σάββατο 19/06 και μέχρι τη Δευτέρα 28/06 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Μέτρα προστασίας

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με «οδηγό» τα self test, τα οποία οι υποψήφιοι μπορούσαν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ενώ όλη η διαδικασία διέπεται από ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο self test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Τι ισχύει σε περίπτωση θετικού κρούσματος;

Σε περίπτωση που το self test βγει θετικό θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να γίνει εργαστηριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

homosapiens_v_160318.jpg
Ερευνα για τις ερωτικές σχέσεις Homo Sapiens και Νεάντερταλ
Πώς ήταν το σεξ στην Παλαιολιθική Εποχή; Η κατανόηση αυτής της ιστορίας μας φέρνει πιο κοντά στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, υπενθυμίζοντας...
Ερευνα για τις ερωτικές σχέσεις Homo Sapiens και Νεάντερταλ