Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξετάσει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο μείωσης της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έγινε πέρυσι λόγω των συνθηκών για τον κορονοϊό.
Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή σε συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά.
Επίσης η κ.Μακρή επανέλαβε ότι από την 1η Μαρτίου επιτρέπονται οι σχολικές εκδρομές και οι εκδρομές με διανυκτέρευση. Όπως είπε, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι ή μη- θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδρομής μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας. Η κ. Μακρή τόνισε ότι κατά τις εκδρομές και τις επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Για την εξέλιξη της πανδημίας στο σχολικό περιβάλλον η υφυπουργός είπε πως είναι απειροελάχιστα τα τμήματα των σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.
Επίσης, τόνισε πως το υπουργείο καταγράφει τις ανάγκες για να προχωρήσει σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία σε διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Μιλώντας για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων από την πανεπιστημιακή αστυνομία η κ. Μακρή την απέδωσε στο ότι «χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και ειδικό τρόπο αντιμετώπισης τυχόν παραβατικών συμπεριφορών».
Σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι δυσάρεστη και δεν έχει σχέση με την ποιότητα της δημοκρατίας που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ για το ζήτημα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων είπε πως ήταν συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει παρών.
Για την ακρίβεια είπε ότι φέρνει φτώχεια και γκρίνια, ωστόσο πρόσθεσε πως θα γίνουν πράξη τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Τέλος, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον αγροτικό τομέα και πρόσθεσε πως
γίνονται κάποιες κινήσεις.
Ακούστε τη συνέντευξη:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ