Την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Η δέσμευση της χώρας είναι για 15.000 απολύσεις την διετία 2013-2014. Το 2013 είχαμε 4.000 απολύσεις», αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και στοχευμένες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς «ένα Δημόσιο δεν σταματάει ποτέ να προσλαμβάνει υπαλλήλους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι ένα κομμάτι από αυτούς βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα θα αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα (σημείο 06:50 στο video).
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το 3% των δημοτικών αστυνομικών είχε προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έλεγχο που διεξήγαγε το υπουργείο.
Αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι Γενικοί Διευθυντές επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση τους θα γίνεται με γραπτές εξετάσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ