Ένορκη Διοικητική Εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του γραμματέα του «ΜέΡΑ25», Γιάνη Βαρουφάκη για επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος του, από αστυνομικό των ΜΑΤ, διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25» αναφέρει ότι όταν ζήτησε από άνδρα των ΜΑΤ να σταματήσουν τη ρίψη χημικών, καθώς υπήρχαν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, ο δεύτερος τον εξύβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς.
Ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25» επισημαίνει σε tweet του για το περιστατικό:
«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνευσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: "Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. "Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά».
Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανήλθε με νέο tweet, ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καθαιρέσει όλους τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας:
«Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».
Σημειώνεται ότι κατά διάρκεια των επεισοδίων έγιναν δύο προσαγωγές.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη από την ΓΑΔΑ διατάχθηκε ΕΔΕ, καθώς ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25» δήλωσε ότι, ενώ ζήτησε από τον αστυνομικό να σταματήσουν να ρίχνουν δακρυγόνα για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος, εκείνος τον εξύβρισε. Και όταν του είπε ότι είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκείνος του απάντησε ότι «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω» για όσα του είπε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ