Σάλο προκάλεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η ομιλία βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μαύρους» εργάτες στα χωράφια.
Για «απαράδεκτη» έκφραση μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος είπε ότι είναι ντροπή να υπάρχουν αναφορές στην ανθρώπινη ύπαρξη με βάση το χρώμα. «Ντροπή σας, αποκαλύπτεται τι πιστεύετε, δεν είναι η πρώτη φορά… Παροτρύνει να γίνουν κυνηγοί κεφαλών… Είναι ντροπή», είπε και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Τότε, ο Κυριάκος Βελόπουλος έπσευσε να υπερασπιστεί τον βουλευτή του, κατηγορώντας τον Σταύρο Κελέτση για μικροπολιτική. «Ήρθατε να κάνετε κοντή πολιτική με βουλευτές άλλων κομμάτων», είπε και συμπλήρωσε ότι διαστρεβλώνονται τα λεγόμενα του βουλευτή του, Κώστα Μπούμπα. «Αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι μαύρη εργασία, να πάτε στο δημοτικό να μάθετε, διορθώθηκε η φράση, μπορεί στη ρύμη του λόγου να εκφράστηκε διαφορετικά… μην επιμένετε ανόητα, είστε πονηρός», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο Σταύρος Κελέτσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διευκρινίσεις Βελόπουλου. «Ο άνθρωπος μπορεί εν τη ρύμη του λόγου του να το είπε, αλλά με είπατε πονηρό, κοντό και ανόητο, όλοι καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα…», πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.
«Να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια»
«Οι αγρότες είναι ανάστατοι. Δεν μπορούν να καλύψουν τα προς το ζην. Εργάτες γης απλήρωτοι, άλλο μεγάλο πρόβλημα αυτό που εμείς στην Ελληνική Λύση θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση με συγκεκριμένη πρόταση. Για να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια, γιατί αυτό γίνεται και στη δική μου εκλογική περιφέρεια, ανασφάλιστους, ενώ με ένα πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε Έλληνες αγρότες και να πάνε τα παιδιά μας να δουλέψουν», ήταν η δήλωση του Κώστα Μπούμπα που προκάλεσε αντιδράσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ