παύλος πολάκης
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με φόντο την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, ύστερα από δηλώσεις του Παύλου Πολάκη που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, επανήλθε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας σε όσους επέκριναν την Αριστερά για την απουσία της από την κηδεία του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κατηγόρησε το λεγόμενο «μητσοτακικό παρακράτος» για συστηματική υπονόμευση της πολιτικής ζωής.

«Καλά κάναμε και δεν πήγαμε»: Η θέση Πολάκη για τον Σαββόπουλο

Στο επίκεντρο της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη βρέθηκε η επιλογή πολλών στελεχών της Αριστεράς να μην παραστούν στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου. Ο ίδιος δήλωσε πως «ούτε ο Σαββόπουλος θα ήθελε να πάμε», υπονοώντας τη μεταγενέστερη ιδεολογική απόκλιση του καλλιτέχνη από τις αξίες της Αριστεράς που κάποτε είχε υπηρετήσει.

Παράλληλα, ο βουλευτής αναφέρθηκε με σαρκασμό στη φωτογραφία από παλαιότερη αναφορά του Σαββόπουλου, όπου τον είχε αποκαλέσει «αρκουδιάρη». Το στιγμιότυπο αυτό χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την απόσταση που –κατά τον ίδιο– είχε δημιουργηθεί μεταξύ του εκλιπόντος και της πολιτικής του ταυτότητας.

Ανάσυρση εμφυλιοπολεμικής ρητορικής και στο στόχαστρο η «Ομάδα Αλήθειας»

Ο Παύλος Πολάκης στηλίτευσε έντονα την αναφορά του Ανδρέα Δρυμιώτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω της φιλοκυβερνητικής πλατφόρμας «Ομάδα Αλήθειας», ότι «το να είσαι αριστερός έχει καταλήξει να σημαίνει πως δεν είσαι Έλληνας». Ο πρώην υπουργός προειδοποίησε για επιστροφή σε έναν επικίνδυνο εμφυλιοπολεμικό λόγο, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία καταφεύγει πλέον σε ακροδεξιά ρητορική ως επικοινωνιακό καταφύγιο.

Επέκταση της κριτικής: Υποκλοπές, αναθέσεις, και ΟΠΕΚΕΠΕ στο κάδρο

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δεν περιορίστηκε μόνο στη συμβολική απουσία από την κηδεία. Κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για διαφθορά, αναφερόμενος σε σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων, στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και σε προβλήματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου –κατά τον ίδιο– εντοπίζεται «φάγωμα» δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Οταν η σαπιλα και η μποχα απο τα σκανδαλα και το φαγοποτι δημοσιου χρηματος του ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ εχει δηλητηριασει και τον αερα που αναπνεουμε !! Οταν δεξιοι σιχτιριζουν τον Μητσοτακη ,τον Αδωνη ,το Βοριδη κλπκλπ!!

ΤΟΤΕ το μοναδικο καταφυγιο της κυβερνησης της ΝΔ ,της και καλα «νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιας»,ειναι η επιστροφη στον εμφυλιοπολεμικο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ λογο του τυπου : "οι κομμουνιστες δεν ειναι Ελληνες"!!!!!!!
Γιατι δεν πήγαμε στην κηδεια του Σαββοπουλου λεει….

Βρε ουστ απο δω ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ,των απευθειας αναθεσεων,των υποκλοπων,του ΟΠΕΚΕΠΕ!! Καλα καναμε και δεν πηγαμε ! Ουτε ο Σαββοπουλος θα ηθελε να πάμε, καθως τα νιατα του τα αποστραφηκε

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ !!

Υγ στη φωτο θυμιζω την τελευταια φορα που ασχοληθηκα -μετα απο αισχρη προκληση-με τον εκλιπόντα!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλλει την επιστροφή στην αυθεντική παιδεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας
Σε εφαρμογή τίθεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας