Thumbnail
Χίος

Την ικανοποίηση του αιτήματος της κοινωνίας της Χίου να επανιδρυθεί στο νησί το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, με έδρα τη Χίο, εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Θεοτοκάς κάνοντας λόγο για αποδοχή σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα κατά πληροφορίες, η απόφαση, έχει πάρει τον δρόμο δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η ίδρυση του νέου Τμήματος είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης πολλών ετών, καθώς, ήδη από το 2007, είχε διατυπωθεί η ανάγκη λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού τμήματος, η οποία θα προσεγγίζει διεπιστημονικά τη λειτουργία και ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας -και διεθνώς- και θα επιφέρει πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη.

Το Τμήμα είχε ιδρυθεί και το 2009 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Π.Δ. 170/01.09.2009 (ΦΕΚ Α΄205), χωρίς ποτέ να ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια καταργήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οπτικη
Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι πολύ παρατηρητικός θα βρεις το πουλί σε 6 δευτερόλεπτα
Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση θα δοκιμάσει την παρατηρητικότητά σας και τις δεξιότητές σας
Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι πολύ παρατηρητικός θα βρεις το πουλί σε 6 δευτερόλεπτα
fasistika synthimata
Απειλητικά, φασιστικά μηνύματα σε βάρος εκπαιδευτικών σε σχολείο στην Ηλιούπολη
Φασιστικά συνθήματα και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών έγραψαν ακροδεξιοί σε σχολείο της Ηλιούπολης
Απειλητικά, φασιστικά μηνύματα σε βάρος εκπαιδευτικών σε σχολείο στην Ηλιούπολη