Thumbnail
Του αιρετού Νίκου Φασφάλη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στο ΚΥΣΠΕ η διαδικασία των μεταθέσεων. Είναι θετικό ότι και φέτος η διαδικασία των μεταθέσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά και στις μεταθέσεις η κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία για μία ακόμη φορά δεν εμπιστεύθηκε ούτε καν τα στελέχη της εκπαίδευσης δηλ. τους Διευθυντές εκπαίδευσης που γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας μας, με την μέθοδο «του κόφτη» των διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών περιόρισε τα κενά από 5.721 σε 3.057!

Γεγονός που με οδήγησε ως Αιρετό του Κλάδου να αρνηθώ με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα παραπάνω πλασματικά κενά.

Αποτέλεσμα αυτής της μνημονιακής πολιτικής  που ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν και οι μεταθέσεις να μπουν στην «προκρούστεια μνημονιακή κλίνη» και από τις 4.596 αιτήσεις για μετάθεση ικανοποιήθηκαν μόνο οι 551!

Για άλλη μια χρονιά η πολιτική αυτή οδήγησε σ’ ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων πενήντα ετών αφού το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης έφτασε μόλις στο 11,99%!

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού μετά την κατάργηση του Σχολείου ΕΑΕΠ και τη διάλυση του ολοήμερου Σχολείου οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών περιορίστηκαν κατά χιλιάδες.

Όλοι έχουν κατανοήσει πια ότι η πολιτική αυτή της κυβέρνησης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να μένουν μέχρι τα 67 τους χρόνια για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη και χωρίς την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών (που κατά χιλιάδες ψηφοθηρικά έταζε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές) δεν μπορεί να προχωρήσει η Δημόσια Εκπαίδευση.

Οι λιγοστές μεταθέσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι ούτε η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και οι όποιες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές, δεν αρκούν για να αλλάξουν το τοπίο στην εκπαίδευση.

Η  κυβερνητική πολιτική που αλλοιώνει τον πραγματικό αριθμό των οργανικών θέσεων με τη δημιουργία τεχνητών «πλεονασμάτων» και οι συμπτύξεις που δρομολογούνται οδηγούν στην συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.

Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για:

  • Μόνιμους διορισμούς τώρα!
  • Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και αλλαγής του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού νόμου, αφού είναι αδύνατο να μένουν στην εκπαίδευση μέχρι τα 67 χρόνια αναμένοντας μια πενιχρή σύνταξη!
  • Και πάνω από όλα για ένα Δημόσιο Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!

 

  Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papaioannou
Νίκος Παπαϊωάννου: Πώς (δεν) απάντησε σε ερώτηση για αδικίες στο στεγαστικό επίδομα φοιτητών
H «απάντηση» που έδωσε σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με αδικίες που παρατηρούνται στους δικαιούχους φοιτητικού στεγαστικού επιδόµατος περιείχε ... μια...
Νίκος Παπαϊωάννου: Πώς (δεν) απάντησε σε ερώτηση για αδικίες στο στεγαστικό επίδομα φοιτητών
Παιδί
Έρευνα σοκ: Νέα μελέτη συνδέει το φθόριο στο πόσιμο νερό με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού στα παιδιά
Τα αποτελέσματα έδειξαν 320 περιπτώσεις αυτισμού στην ομάδα με φθόριο, έναντι μόλις 5 στην ομάδα χωρίς έκθεση — αντιστοιχώντας σε αύξηση κινδύνου 526%
Έρευνα σοκ: Νέα μελέτη συνδέει το φθόριο στο πόσιμο νερό με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού στα παιδιά
stratiotikes_sholes_1.jpg
Στρατιωτικές σχολές: Ερευνα-βιτρίνα του ΓΕΣ σε μαθητές - Πώς προσπαθούν να ανακόψουν την απροθυμία τους
Η έρευνα δεν αναζητά τα «γιατί δεν» έχουν πια οι νέοι υψηλά τις στρατιωτικές σχολές όπως παλιότερα. Δεν επιχειρεί να κατανοήσει την απόσταση της...
Στρατιωτικές σχολές: Ερευνα-βιτρίνα του ΓΕΣ σε μαθητές - Πώς προσπαθούν να ανακόψουν την απροθυμία τους