Thumbnail
Τι καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τον αποκλεισμό του Αλέξανδρου που έκανε αγώνα ζωής για να ξεπεράσει τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και τη φυλακή και να προχωρήσει στη ζωή του

Δεν αναγνωρίζονται τα αθλητικά επιτεύγματα του Αλέξανδρου στο Τζούντο από την Ελληνική Ομοσπονδία του Αθλήματος.

Αυτό καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για τον αθλητή, ο οποίος, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και να βγει από τη φυλακή, έγινε μέλος αθλητικού συλλόγου και πήρε μέρος σε τουρνουά της Ιαπωνίας.

Η Ομοσπονδία Τζούντο κρατά "σιγή ιχθύος" αναφορικά με το αίτημα για χορήγηση βεβαίωσης Γ’ κατηγορίας στον Αλέξανδρο, παρόλο που αυτός έδωσε και πέτυχε σε εξετάσεις που έλαβαν μάλιστα χώρα εντός του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, όπου βρισκόταν.

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι "η ομοσπονδία στο αίτημά του για το πρώτο νταν δεν έχει απαντήσει, αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν αναγνωρίζει αυτές τις εξετάσεις ούτε τα αποτελέσματα".

Ζητά δε δοθεί βεβαίωση στον Αλέξανδρο, ώστε να μη στερηθεί να προχωρήσει στη ζωή του.

Αναλυτικά η καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

"Από τα ναρκωτικά και τις Φυλακές στην ομάδα Τζούντο του Γυμναστικού Συλλόγου "ΗΡΑΚΛΗΣ" Θεσσαλονίκης και σε τουρνουά στην Οζάκα της Ιαπωνίας, με τη βοήθεια του ΚΕΘΕΑ. Τον Μάρτιο του 2012 (υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό) ο Αθλητής Τζούντο του ΓΣ Ηρακλής Αλέξανδρος Ματασασβίλι, μέλος τότε της επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, έδωσε εξετάσεις στην επιτροπή ιεραρχίας νταν και επιμόρφωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Οι εξετάσεις έγιναν μέσα στην θεραπευτική κοινότητα για πρώτη φορά. Και τελευταία. 

Ο Αλέξανδρος Ματασασβίλι έχει αποφοιτήσει με επιτυχία και αποτελεί αξιόλογο μέλος στην κοινωνία. Η Ελληνική Ομοσπονδία προκήρυξε σε συνεργασία με την ΓΓΑ σχολή προπονητών Γ’ κατηγορίας. Στο αίτημα εδώ και μήνες να δοθεί βεβαίωση στο άνθρωπο που έδωσε την μάχη της Ζωής του δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Η ομοσπονδία στο αίτημά του για το πρώτο νταν δεν έχει απαντήσει, αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν αναγνωρίζει αυτές τις εξετάσεις ούτε τα αποτελέσματα. Η απόκτηση πτυχίου Γ’ κατηγορίας από τον άξιο αυτόν άνθρωπο αποτελεί προσόν για να προσφέρει στην κοινωνία.

Με λίγα λόγια η ηγεσία της ομοσπονδίας του Τζούντο στα πλαίσια του «αθλητικού πνεύματος» προφανώς αρνείται το δικαίωμα σ' έναν άνθρωπο που έδωσε μάχη για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και την παρανομία και να φτιάξει τη ζωή του μέσω του αθλητισμού να συνεχίσει και να εξελιχθεί παραπέρα. 

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για επανένταξη πρέπει να στηρίζεται με όλες μας τις δυνάμεις.

  • Να δοθεί η βεβαίωση που πιστοποιεί την επιτυχία στις εξετάσεις.
  • Να μην στερηθεί η ευκαιρία από έναν νικητή της μάχης ενάντια στην εξάρτηση να προχωρήσει στη ζωή του!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρεμ
Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών

Σήμερα, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών καλείται να απολογηθεί ενώπιον του...

Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών
diagonismos asep 2025
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
Πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους τους χιλιάδες υποψήφιους του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ το ΤΕΣΤ στάθμισης και προσομοίωσης της νέας ύλης
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους