Thumbnail
ΕΛΜΕ Χανιών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

 Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και  λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.

 Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

 

Να ορθώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρωμη
Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ηρακλείου στη FierIDA - Roma 2025: Ενίσχυση συνεργασιών στην εκπαίδευση ενηλίκων

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου (ΣΔΕ Ηρακλείου) συμμετείχε στην

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ηρακλείου στη FierIDA - Roma 2025: Ενίσχυση συνεργασιών στην εκπαίδευση ενηλίκων
Σοφία Ζαχαράκη
Υπ. Παιδείας: Σήμερα η συνάντηση Ζαχαράκη με Περιφερειακούς Επόπτες και Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης
Σήμερα η ενημερωτική συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με Περιφερειακούς Επόπτες και Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης - Το πρόγραμμα
Υπ. Παιδείας: Σήμερα η συνάντηση Ζαχαράκη με Περιφερειακούς Επόπτες και Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης
foto_education_pencils_molivia.jpg
Ζάκυνθος: Πάνω από 13.600 χαμένες διδακτικές ώρες – «Το υπ. Παιδείας έθαψε ερωτήσεις για τα κενά»
«Η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην εκπαίδευση συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: εξαθλίωση μισθών και συνθηκών εκπαίδευσης (κτήρια, υποδομές, κενά,...
Ζάκυνθος: Πάνω από 13.600 χαμένες διδακτικές ώρες – «Το υπ. Παιδείας έθαψε ερωτήσεις για τα κενά»