Μ. Τζούφη: επιστημονικά ανεπαρκής και πολιτικά επικίνδυνος ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ
Ο κ. Αντωνίου επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει σε περισσότερες από τις 50 ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Εμπρηστικές και ιδεολογικά φορτισμένες χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντωνίου, νέου προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου στη διοίκηση του ΙΕΠ, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου Παιδείας δυναμιτίζει την οποιαδήποτε συναινετική διάθεση και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ θεωρούν τον κ. Αντωνίου ακατάλληλο και ανεπιθύμητο.

Στη συνέχεια, η κα Τζούφη έθεσε το ζήτημα της επιστημονικής επάρκειας του κ. Αντωνίου για τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, καθώς η διδακτορική του διατριβή δε σχετίζεται με θέματα εκπαίδευσης ή διοίκησης. Επίσης, παρέθεσε τις δηλώσεις του νέου προέδρου σχετικά με την ανάγκη «να γκρεμιστεί η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε αν το «γκρέμισμα» περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στην Ειδική Αγωγή και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει σε περισσότερες από τις 50 ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αντίθετα, επέλεξε την πόλωση, την κομματική φρασεολογία και το ρεβανσισμό και η τοποθέτησή στη διοίκηση του ΙΕΠ έγινε τελικά με τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι για τη μη-απόκριση του κ. Αντωνίου στα κρίσιμα ερωτήματα που του απευθύνθηκαν.

 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaidetuikoi2909.jpg
Αξιολόγηση και πειθαρχικές διώξεις: Εκδήλωση ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της αξιολόγησης εκπαιδευτικών την 1η Απριλίου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Απριλίου 2025, στις 18:30, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας
Αξιολόγηση και πειθαρχικές διώξεις: Εκδήλωση ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της αξιολόγησης εκπαιδευτικών την 1η Απριλίου
ekpaideutikoi
Χημικά και διώξεις για τη δημόσια παιδεία – Η κυβέρνηση απάντησε με καταστολή στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Η κυβέρνηση απαντά με βία στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών
Χημικά και διώξεις για τη δημόσια παιδεία – Η κυβέρνηση απάντησε με καταστολή στον αγώνα των εκπαιδευτικών
εκπαιδευση
Ανάγκη για 500 μόνιμους διορισμούς: Η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Διοικητικό Προσωπικό
Η υποστελέχωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της εκπαίδευσης θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων
Ανάγκη για 500 μόνιμους διορισμούς: Η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Διοικητικό Προσωπικό
απθ
Βραβεία Αριστείας 2025: Απόψε επιβραβεύονται οι άριστοι της ακαδημαϊκής κοινότητας
Βραβεία Αριστείας 2025 – Το ΑΠΘ επιβραβεύει απόψε τους άριστους της πανεπιστημιακής του κοινότητας
Βραβεία Αριστείας 2025: Απόψε επιβραβεύονται οι άριστοι της ακαδημαϊκής κοινότητας