«Και στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ακούσαμε προσεκτικά εισηγήσεις των ειδικών και του ΕΟΔΥ. Και παρότι είναι ρίσκο η επαναφορά στα σχολεία, ίσως είναι οι πιο ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος του ενός μηνός. Πρόκειται για ένα κρας τεστ ενόψει Σεπτεμβρίου» τόνισε η Χ. Κεφαλίδου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Το διάστημα μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί για αμιγώς εκπαιδευτικούς λόγους, όπως η κάλυψη της ύλης, αλλά για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών και την εξοικείωση με ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον.
Οι μαθητές στο παρόν διάστημα θα έχουν την ευκαρία «να σκεφτούν την περίοδο της καραντίνας, την επαναλειτουργία και να ετοιμαστούν για τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε.
Ταυτόχρονα, η Χ. Κεφαλίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν συζητάμε για τα Λατινικά και τη διαγωγή, φαίνεται ποιο είναι το εύρος της καινοτομίας που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο».
«Οι εποχές άλλαξαν και η ποιότητα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά είναι το μεγάλο ζητούμενο. Την ισοπέδωση στην Παιδεία όπως την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, και με τα μπαλώματα που κάνει τώρα η κ. Κεραμέως, εμείς δεν μπορούμε να τα επικροτήσομε» κατέληξε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ