Εκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση – Κεραμέως για προβλήματα σύνδεσης: Γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τεράστια τεχνολογική πρόκληση» χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, δήλωσε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η υπουργός τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από ιδιώτες, εξασφαλίστηκαν δωρεάν δεδομένα mobile data από όλους τους παρόχους εφόσον συνδέονται με τις πλατφόρμες που συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Τέλος, είπε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση