Τηλεκπαίδευση – Κεραμέως για προβλήματα σύνδεσης: Γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις
«Τεράστια τεχνολογική πρόκληση» χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, δήλωσε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η υπουργός τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από ιδιώτες, εξασφαλίστηκαν δωρεάν δεδομένα mobile data από όλους τους παρόχους εφόσον συνδέονται με τις πλατφόρμες που συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Τέλος, είπε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papous
Νέα μελέτη αποκαλύπτει τα γονίδια που επηρεάζουν την επιταχυνόμενη γήρανση
Οι επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερα από 400 γονίδια, χωρισμένα σε 7 διαφορετικούς τύπους, που σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση
Νέα μελέτη αποκαλύπτει τα γονίδια που επηρεάζουν την επιταχυνόμενη γήρανση
arxaioio.jpg
Η σοφία της φράσης «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»
Ανακαλύψτε τι μας διδάσκει αυτή η αρχαία ρήση για την ομορφιά και τη λογική στην καθημερινή ζωή
Η σοφία της φράσης «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»