Τηλεκπαίδευση – Κεραμέως για προβλήματα σύνδεσης: Γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις
«Τεράστια τεχνολογική πρόκληση» χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, δήλωσε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η υπουργός τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από ιδιώτες, εξασφαλίστηκαν δωρεάν δεδομένα mobile data από όλους τους παρόχους εφόσον συνδέονται με τις πλατφόρμες που συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Τέλος, είπε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
Φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας: Εκκενώνονται σπίτια και ένα ξενοδοχείο – Μήνυμα από το 112
Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια ενώ δόθηκε ήδη εντολή για να εκκενωθούν οικίες και ένα ξενοδοχείο
Φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας: Εκκενώνονται σπίτια και ένα ξενοδοχείο – Μήνυμα από το 112
οκτα
Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώνουν δυνάμεις ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
Το νέο νομοσχέδιο οδηγεί σε 13 ώρες δουλειάς και απλήρωτη υπερεργασία
Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώνουν δυνάμεις ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο