Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Λινού: Δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τα δημοτικά
Για το άνοιγμα των σχολείων και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε η Αθηνά Λινού

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η Αθηνά Λινού είπε στο Open TV: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία».

Στη συνέχεια, πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους

Η αύξηση των κρουσμάτων

Ο κορονοϊός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά».«Nα έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα» απάντησε η Αθηνά Λινού σε ερώτηση γιατί παρά τα μέτρα και το lockdown οι αριθμοί των κρουσμάτων παραμένουν αυξημένοι στη χώρα. 

Τα «διπλά» μητρώα του ΕΟΔΥ

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, επισήμανε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή.

«Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;