rapti-zoi
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία, δήλωσε η Ζωή Ράπτη

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μίλησε για τα self-test, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη Ζωή Ράπτη, η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου. Μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία, υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Για τα σχολεία, η Ζωή Ράπτη δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.

Διατέθηκαν τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών

Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντελακ
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
Παρουσιάστηκε ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Μουσείο
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
psigeio-kouzina.jpg
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
Ο ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αποζημίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα βήματα και οι προθεσμίες
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται