agroknow-hub-geoponiko
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ίδρυση Κόμβου Έρευνας , Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Κόμβος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα «AGROKNOW HUB» με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε διαδικτυακά την απόφαση ένταξης του έργου «Κόμβος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα «AGROKNOW HUB»» σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης της πρότασης, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤΤ 100 με τίτλο «Ανάπτυξη Υποδομών και Δομών σε κρίσιμες περιοχές και τομείς Έρευνας & Καινοτομίας σε συμφωνία με την Υλοποίηση της RIS3 της Περιφέρειας Αττικής».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση υπογραφής, συμμετείχε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπύρος Κίντζιος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων 13 Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας. Η χρηματοδότηση για τον Κόμβο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Σκοπός του «Agroknow Hub»

Σκοπός του Kόμβου εξειδίκευσης και καινοτομίας στην Αγροδιατροφή, είναι να προωθήσει τη βελτιστοποίηση της παραγωγής προϊόντων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της υδατοκαλλιέργειας και της αλιείας σε Περιφερειακό, εθνικό και σε διεθνές επίπεδο αναδεικνύοντας την ποιότητα τους και καταρτίζοντας μια κεντρική στρατηγική, η οποία  θα αποτελέσει σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Η προτεινόμενη ερευνητική υποδομή θα συγκεντρώσει επιστήμονες, στελέχη, νέους ερευνητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υποψηφίους διδάκτορες και ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές ειδικότητες για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Επίσης, θα εισαγάγει μια νέα προοπτική στην έρευνα, με την ολιστική συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον αγροδιατροφικό τομέα όπως ερευνητές, σύμβουλοι, αγροτικές επιχειρήσεις, αγρότες, προμηθευτές, επιχειρήσεις εφοδιαστικής, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και καταναλωτές.

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με τη χρήση των Ενεργών Εργαστηρίων / Living Labs στην ανάπτυξη ερευνητικών ερωτημάτων και υποθέσεων, στη δοκιμή της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας των διαφόρων ερευνητικών εργαλείων και στο μετασχηματισμό των αποτελεσμάτων της έρευνας σε συνεπείς, ουσιαστικές νέες γνώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ερευνητές και ενδιαφερόμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ