iep
Δύο νέα καινοτόμα ευρωπαϊκά έργα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) υλοποιεί δύο νέα ευρωπαϊκά έργα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικής εκπαίδευσης και την προώθηση της ισότητας των φύλων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Τα έργα, διάρκειας τριών ετών, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε όλη την Ευρώπη.

TA Maker Education: Καινοτομία και δημιουργικότητα στην εκπαίδευση

Το «TA Maker Education» επιδιώκει να γεφυρώσει το κενό της δημιουργικής εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης, ενσωματώνοντας σύγχρονες μεθοδολογίες που ενισχύουν την τεχνολογική σκέψη και την καινοτομία.

Μέσω του έργου, δημιουργείται μια Ακαδημία Εκπαιδευτικών, παρέχοντας πρωτοποριακά προγράμματα επιμόρφωσης που εξοπλίζουν τους εκπαιδευτικούς με τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή δημιουργικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία.

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με 9 κορυφαίους φορείς από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Εσθονία.

EMPOWER: Στηρίζοντας τις γυναίκες στις ΤΠΕ

Το «EMPOWER» στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον τομέα των ΤΠΕ, καταπολεμώντας τα στερεότυπα και ενθαρρύνοντας την επαγγελματική τους ενασχόληση στον χώρο της τεχνολογίας.

Μέσα από στοχευμένες δράσεις και την ανάδειξη γυναικείων προτύπων, το έργο φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να υποστηρίξει περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το έργο υλοποιείται με τη συμμετοχή 11 φορέων και πανεπιστημίων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Ισλανδία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυβερνοασφάλεια
Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή ευαλωτότητα στο δημόσιο- Μια αόρατη κρίση
Πόσα ακόμη περιστατικά θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η κυβερνοασφάλεια όχι ως τεχνικό υποσημείωμα αλλά ως πυλώνας λειτουργίας του κράτους;
Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή ευαλωτότητα στο δημόσιο- Μια αόρατη κρίση
κοπέλα
Εύβοια: Φυλάκιση 15 μηνών σε άνδρα για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονης
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο πλαίσιο του Αυτοφώρου στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων στην Ερέτρια, λίγες ώρες μετά την καταγγελία...
Εύβοια: Φυλάκιση 15 μηνών σε άνδρα για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονης