kalymnos alsatia
Στην Αλσατία βρέθηκαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου για τη λήξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ΤΕ@ΜS

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για το 2022 με την επίσκεψη στο «Lycee Janne d’Arc» στη Mulhouse

Ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο Te@ms Together: Empower –Activate-Motivate Schools (2019-2022) ενδεκαμελής ομάδα μαθητών/τριών, αποτελούμενη από τους Πιζάνια Αντώνη, Παντελή Άννα, Καλογεράκη Μαριάννα, Πέρου Θεμελίνα, Χουρδά Γιώργο, Ματθαίου Μαρία, Πολιά Μαριάννα, Στάλα Νίκη, Πιλάτο Εμμανουήλ και Παπανικόλα Δημήτριο, συνοδευόμενη από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Πουγούνια Ειρήνη και τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα κ.Πάου Άννα, κ. Πλάτση Ευδοκία και κ. Σκουτέλλη Καλλιόπη επισκέφθηκε το “Lycée Jeanne d’Arc” στη Mulhouse.

Στο γαλλικό σχολείο συναντήθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκπαιδευτικού σχεδίου που ολοκληρώθηκε με δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις σε μια αγαστή διαπολιτισμική συνεργασία παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας υλοποιώντας τον στόχο της διαπολιτισμικής συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ιδανικού σχολείου.

Η τελευταία δράση ξεκίνησε τη 16η Μαΐου στη Mulhouse στο «Lycée Jeanne d’Arc» όπου έγινε η αποτίμηση του σχεδίου μετά την προετοιμασία και συνεργασία των ομάδων με παιδιά από τις χώρες που συμμετείχαν. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις γειτονικές πόλεις, τη Βασιλεία και το Κόλμαρ με τελικό προορισμό το Στρασβούργο.

Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των τεσσάρων χωρών ξεναγήθηκε στους χώρους και την αίθουσα συνεδριάσεων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τους θεσμούς και το ευρωπαϊκό όραμα για ειρήνη και διαπολιτισμική συνεργασία. Επιστρέφοντας στην πόλη Mulhouse έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω χωρών και του τύπου.

Η βραχύχρονη κινητικότητα στη Γαλλία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ευρωπαϊκό θεματικό πάρκο στη Γερμανία ως επιβράβευση για την υπεύθυνη και δημιουργική δραστηριότητα της ομάδας που διατήρησε τις γέφυρες επικοινωνίας με τα ευρωπαϊκά σχολεία πετυχαίνοντας την πνευματική ανεκτικότητα και την εξωστρέφεια σε καιρούς εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης.

kalymnos alsatia 2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
«Δυστυχώς, ήδη άρχισαν να επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων αντιλήφθηκαν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μέσω των "Ωνάσειων Σχολείων»
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων