rio_antirio
Αδιανόητα ποσά πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί για να διασχίζουν καθημερινά τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ώστε να διδάξουν...

Ακόμα μια απίστευτη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών που εξαναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μεταβούν στην ήδη κακοπληρωμένη εργασία τους, έρχεται στην επιφάνεια.

Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να διασχίζουν καθημερινά τη γέφυρα Ρίου -Αντίρριου για να μεταβούν στα σχολεία τους. Λόγω ανατιμήσεων, οι εκπαιδευτικοί αυτοί αναγκάζονται να πληρώνουν πλέον περίπου το...1/3 του μισθού τους, μόνο και μόνο για διόδια!

«Το κόστος μετακίνησης προς την εργασία μας είναι παράλογο και εξοντωτικό», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί και ζητούν μειωμένες τιμές στα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, συμβατές με τους μισθούς

Η ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών

Από 1.1.2023 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, ανακοίνωσε νέες αναπροσαρμοσμένες, προς τα πάνω, τιμές για τα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, επικαλούμενη προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Τα συνδρομητικά προγράμματα αυτά αφορούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται πλέον να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, διαλύοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που τα οικογενειακά εισοδήματα εξανεμίζονται λόγω πληθωριστικών τάσεων και ακρίβειας.

Πλέον, ένας εργαζόμενος που πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά τη γέφυρα με βασικό μισθό γύρω στα 800 ευρώ, καλείται να πληρώσει για 22 εργάσιμες ημέρες το μήνα το εξωφρενικό ποσό των 295 ευρώ (21,6% αυξημένο σε σχέση με πριν!), χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος των καυσίμων, ποσό που για έναν νεοδιορισμένο εκπαιδευτικό ξεπερνά το 1/3 του μισθού του.

Την ίδια στιγμή που το κράτος ορθά επιδοτεί τις μετακινήσεις των νησιωτών με το μεταφορικό ισοδύναμο, εξισώνοντας το κόστος μετακίνησής τους με τους κατοίκους χερσαίων περιοχών και την ίδια στιγμή που ορθά οι κάτοικοι όμορων δήμων των περιοχών ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΠΡΕΣΠΩΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ δικαιούνται ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της περιοχής τους (ΦΕΚ 4156/Β/ 29-11-2017, Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΝΣ/ΟΙΚ. 84646/φν 393/2017), δεν ισχύει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους κατοίκους των όμορων δήμων της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Είμαστε σε απόγνωση. Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επικαλούμαστε το Άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος περί των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ώστε να εφαρμοστούν οι παραπάνω διατάξεις και για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Το κόστος μετακίνησης προς την εργασία μας είναι παράλογο και εξοντωτικό.

Διεκδικούμε:  Μειωμένες τιμές στα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, συμβατές με τους μισθούς μας.  Κρατική επιδότηση ανά πομποδέκτη που αντιστοιχεί σε εργαζόμενο τακτικό χρήστη της Γέφυρας.

Εκπαιδευτικοί Όμορων Δήμων της Γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποντος
Χαλβά Ματέν: Ένα χωριό με οικογένειες που μιλούσαν ποντιακά και έφτιαξαν τη ζωή τους κοντά στο μεταλλείο χαλκού
Ο οικισμός υπαγόταν στη μητρόπολη Χαλδίας και Χερροιάνων
Χαλβά Ματέν: Ένα χωριό με οικογένειες που μιλούσαν ποντιακά και έφτιαξαν τη ζωή τους κοντά στο μεταλλείο χαλκού