παιδί
Το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης εξακολουθεί να απειλείται με έξωση

Το 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπο με έξωση, όπου παρά την μεγάλη κινητοποίηση και δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν.

Γονείς των μαθητών μίλησαν στο Mega και εξήγησαν τι συμβαίνει με την έξωση του νηπιαγωγείου. Από το 2015 έχει εγκριθεί αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το 1/3 του οποίου διεκδικούν οι ιδιοκτήτες του. Το οικόπεδο έχει καταπατηθεί για πάνω από 30 χρόνια και ήρθε η ώρα που οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν το οικόπεδό τους πίσω, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ο ρόλος του δήμου

Ο δήμος έχει καταπατήσει το οικόπεδο, το οποίο ανήκει σε πολλούς ιδιοκτήτες και η κατάσταση περιπλέκεται. Ο δήμος Νέας Σμύρνης δεν κατέβαλε ποτέ το απαραίτητο ποσό προκειμένου να αποκτήσει το οικόπεδο και να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες.

«Ο δήμος δεν κατέβαλε ποτέ το ποσό, δεν έγινε ποτέ η κατάθεση της δόσης στο ταμείο Παρακαταθηκών. Η διαμάχη είναι πάνω από 15 χρόνια. Το νηπιαγωγείο έχει ξαναέρθει αντιμέτωπο με αυτή την κατάσταση, έχει έρθει κλητήρας να το κλειδώσει. Τότε ο δήμος είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στους κληρονόμους, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Το ποσό ήταν τότε περίπου 400.000 ευρώ, τώρα είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε η μητέρα ενός μαθητή μιλώντας στο Mega. 

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν οι ιδιοκτήτες στα χέρια τους μία τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που τους δίνει το 1/3 του οικοπέδου. Η απόφαση απλά τους δίνει το οικόπεδο. Βρισκόμαστε σε μία μάχη εμείς οι γονείς και με τους ιδιοκτήτες και με τον δήμο. Εμπλεκόμαστε γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα παιδιά μας αύριο, δεν ξέρουμε πού θα πάνε σχολείο και αν θα πάνε» συμπλήρωσε. 

«Ο δήμος υπεκφεύγει»

«Ως γονέας και εγώ και ως δικηγόρος, ο δήμος έχει αφήσει με δική του ευθύνη ένα θέμα να κακοφορμίσει, δεν έχει καμία ευθύνη η απλή οικογένεια της Νέας Σμύρνης που στέλνει το παιδί της σε αυτό το νηπιαγωγείο. Εκπλήσσομαι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή αυτό το θέμα» ανέφερε πατέρας που αγωνιά για το παιδί του. 

Συνέχισε δε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο δήμο Νέας Σμύρνης, τονίζοντας πως «ήδη υπάρχει καταδικαστική απόφαση του ιδιοκτήτη. Είναι ευθύνη όλων των δήμων ως τώρα. Ο δήμος υπεκφεύγει. Υπάρχει πρόταση για απευθείας εξαγορά από τον ιδιώτη. Την Τρίτη θα έχει συμβούλιο που θα παρευρίσκονται όλοι οι γονείς και θα είμαστε όλοι εδώ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Υπάρχει απόφαση που πρέπει να εκτελεστεί , δεν γίνεται συμβιβασμός. Δεν έχουμε ευθύνη οι πολίτες, έχει ευθύνη ο δήμος αποκλειστικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ