ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ olme
«Το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης παραμένει δεσμευμένος στα προηγούμενα, γιατί πρέπει στη λογική της συνέχειας της κυβέρνησης, να υπηρετήσει πράγματα τα οποία είναι αδιανόητα»

Με στάσεις εργασίας όλο τον Απρίλιο απαντούν οι καθηγητές στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας. Ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) o οποίος εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το λόγο που αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην πρώην υπουργό Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, εάν οι καθηγητές αρνούνται την αξιολόγηση για να προστατεύσουν κάποιους συναδέλφους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους απάντησε αρνητικά. «Από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι υπάλληλοι με την μεγαλύτερη επιστημονική κατάρτιση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών, είναι οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά», τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας την πρώην υπουργό Παιδείας ως «εμπνεύστρια της επίθεσης εναντίον του κλάδου με τα μεγαλύτερα αντικειμενικά προσόντα στο δημόσιο» ο κ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση επεβλήθη από την  κ. Κεραμέως «όχι για να γίνουν καλύτεροι οι εκπαιδευτικοί, αλλά για να φτιάξει το ηγετικό προφίλ της».

Αντέδρασε μάλιστα στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση λέγοντας ότι «υπήρχαν εργαλεία από το προηγούμενο θεσμικό καθεστώς». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στην πρώην υπουργό Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο της κας Κεραμέως για να δείξει ότι είναι η πολιτικός με σιδηρά πυγμή της κυρίας στα βόρεια προάστεια, εκεί όπου εκλέγεται».

«Η ΟΛΜΕ είχε ψηφίσει και με τις ψήφους της ΔΑΚΕ το σύστημα αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο η κα Κεραμέως επειδή το θεώρησε ότι ήταν πολύ light (σ.σ. ήπιο), θέλησε να το κάνει χειρότερο για να βάλει κι αυτή την πινελιά της στο χώρο της εκπαίδευσης και δημιούργησε αυτό το οποίο δημιούργησε» σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του αναφέρθηκε και στον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών που έχει να κάνει με το ποιος έχει περισσότερα διδακτορικά, μεταπτυχιακά στο γνωστικό αντικείμενο.

«Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Κεραμέως, διευθυντής Δευτεροβάθμιας γινόταν ο φιλόλογος που είχε διδακτορικό στη Βιολογία και ο καθηγητής της Νομικής, επειδή δεν είχε μεταπτυχιακό δεν γινόταν. Το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης παραμένει δεσμευμένος στα προηγούμενα, γιατί πρέπει στη λογική της συνέχειας της κυβέρνησης, να υπηρετήσει πράγματα τα οποία είναι αδιανόητα». Επιπλέον, όπως είπε, «είναι η μοναδική υπουργός Παιδείας που έκανε τόσες χιλιάδες διορισμούς κι έχει κατορθώσει να είναι αντιπαθής στο σύνολο των εκπαιδευτικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη, έδρα, πίνακας, μαυροπίνακας, τετράδια
Σήμερα στη Βουλή για το Πολλαπλό Βιβλίο και την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ
Παρατάσεις, καθυστερήσεις, παλινωδίες σχετικά με τη διαδικασία συγγραφής, αξιολόγησης και εισαγωγής του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία της χώρας -...
Σήμερα στη Βουλή για το Πολλαπλό Βιβλίο και την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ