πατ
Σήμερα, στον κεντρικό σταθμό και στον σταθμό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασαν την performance "Οι άγγελοι ενοικούν σε σταθμούς, παρατηρούν αφίξεις κι αναχωρήσεις". Η παράσταση, σε σύνθεση της καθηγήτριας Μάρως Γαλάνη, διήρκεσε μία ώρα και αναβίωσε μια μοναδική παραστατική δράση για το ταξίδι της ζωής. Η performance αναδεικνύει την έννοια του σταθμού ως σύμβολο του ενδιάμεσου χώρου, εκεί όπου το τετελεσμένο συναντά το αναμενόμενο, και ο χρόνος κυλά με ρυθμό διαρκούς κίνησης. «Οι σταθμοί διαδέχονται φυσικά ο ένας τον άλλον, ανυπέρβλητα και ανελλιπώς», αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντάς μας να αναλογιστούμε τη διαρκή δέσμευση μας με τη ζωή. Οι σταθμοί, όπως οι σταθμοί του τρένου, είναι γεμάτοι αφίξεις και αναχωρήσεις, γεμάτοι από ερχόμενους και απερχόμενους ανθρώπους, που βιώνουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα, το αβάσταχτο και τον προορισμό. Οι σταθμοί αυτοί γίνονται σύμβολα για την ανθρώπινη πορεία και την αναπόφευκτη μετακίνηση στον χρόνο. Η παράσταση δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους. «Οι άγγελοι, υπάρξεις-μη υπάρξεις, παρούσες–απούσες, παντού–πουθενά, παρατηρούν το διαρκές αφήνω πίσω και έχω μπροστά της ζωής των ανθρώπων». Έτσι, οι άγγελοι, με την αόρατη παρουσία τους, στέκονται στους σταθμούς, προσφέροντας μια αίσθηση τρυφερότητας και ευγένειας, παρακολουθώντας τις αφίξεις και αναχωρήσεις των ανθρώπων σαν μάρτυρες της ζωής που κυλάει ασταμάτητα.

Σήμερα, στον κεντρικό σταθμό και στον σταθμό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασαν την performance "Οι άγγελοι ενοικούν σε σταθμούς, παρατηρούν αφίξεις κι αναχωρήσεις". Η παράσταση, σε σύνθεση της καθηγήτριας Μάρως Γαλάνη, διήρκεσε μία ώρα και αναβίωσε μια μοναδική παραστατική δράση για το ταξίδι της ζωής.

Η performance αναδεικνύει την έννοια του σταθμού ως σύμβολο του ενδιάμεσου χώρου, εκεί όπου το τετελεσμένο συναντά το αναμενόμενο, και ο χρόνος κυλά με ρυθμό διαρκούς κίνησης. «Οι σταθμοί διαδέχονται φυσικά ο ένας τον άλλον, ανυπέρβλητα και ανελλιπώς», αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντάς μας να αναλογιστούμε τη διαρκή δέσμευση μας με τη ζωή.

Οι σταθμοί, όπως οι σταθμοί του τρένου, είναι γεμάτοι αφίξεις και αναχωρήσεις, γεμάτοι από ερχόμενους και απερχόμενους ανθρώπους, που βιώνουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα, το αβάσταχτο και τον προορισμό. Οι σταθμοί αυτοί γίνονται σύμβολα για την ανθρώπινη πορεία και την αναπόφευκτη μετακίνηση στον χρόνο.

Η παράσταση δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους. «Οι άγγελοι, υπάρξεις-μη υπάρξεις, παρούσες–απούσες, παντού–πουθενά, παρατηρούν το διαρκές αφήνω πίσω και έχω μπροστά της ζωής των ανθρώπων». Έτσι, οι άγγελοι, με την αόρατη παρουσία τους, στέκονται στους σταθμούς, προσφέροντας μια αίσθηση τρυφερότητας και ευγένειας, παρακολουθώντας τις αφίξεις και αναχωρήσεις των ανθρώπων σαν μάρτυρες της ζωής που κυλάει ασταμάτητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alkool236.jpg
Βόλος: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Ήπιε 8 ποτήρια κρασί
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, καθώς ο ιδιοκτήτης απουσίαζε
Βόλος: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Ήπιε 8 ποτήρια κρασί
diamartyria
Ατελείωτες οι διώξεις για την αξιολόγηση, ανυποχώρητοι όμως οι εκπαιδευτικοί
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 23/1, 2.30 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Φωτό αρχείου)
Ατελείωτες οι διώξεις για την αξιολόγηση, ανυποχώρητοι όμως οι εκπαιδευτικοί