αμεα

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά σε μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, καλεί τους Δήμους της Περιφέρειας να υποβάλουν προτάσεις για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ).

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 322 σχολικά κτίρια στη Δυτική Μακεδονία δεν διαθέτουν ράμπες, ενώ 490 σχολεία δεν έχουν WC για ΑμεΑ.

Με συνολικό προϋπολογισμό 1,38 εκατομμύρια ευρώ, η δράση αυτή στοχεύει στη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι Δήμοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για έργα που περιλαμβάνουν:

Ράμπες εισόδου για εύκολη πρόσβαση στο σχολείο, ειδικά WC για ΑμεΑ, γιατί η αξιοπρέπεια και η αυτονομία είναι δικαίωμα και βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, ώστε κάθε μαθητής να νιώθει ισότιμο μέλος της σχολικής κοινότητας.

Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2025 έως τις 30 Απριλίου 2025, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΠΣ στη διεύθυνση http://logon.ops.gr. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά πρόταση ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κενταυρια
Πανεπιστήμιο Πατρών: «Φύτεψε μια Κενταύρια» - Η πρώτη εκπαιδευτική δράση στον Βοτανικό Κήπο στέφθηκε με επιτυχία
Φοιτητές, ερευνητές και εθελοντές ενώθηκαν για τη διατήρηση των απειλούμενων ειδών Κενταύριας και τη δημιουργία φυτωρίου στο πλαίσιο καινοτόμου...
Πανεπιστήμιο Πατρών: «Φύτεψε μια Κενταύρια» - Η πρώτη εκπαιδευτική δράση στον Βοτανικό Κήπο στέφθηκε με επιτυχία
ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγροτικές επιδοτήσεις «φάντασμα» - Η έρευνα για τα σπάνια φυτά
Υποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε Κρήτη, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα βάζουν στο στόχαστρο δεκάδες εμπλεκόμενους
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγροτικές επιδοτήσεις «φάντασμα» - Η έρευνα για τα σπάνια φυτά
εφσυν
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
Η εκδήλωση για τα 13 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»