Thumbnail
Έχουμε πληροφορίες ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν εντολή να στείλουν στου Υπουργείο Παιδείας όλους τους φακέλους των ΕΔΕ και των ποινικών διώξεων της τελευταίας δεκαετίας για να επανεξεταστούν. Ζητήθηκε ακόμα να σταλούν όλες οι αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών ώστε να ελεγθεί η νομιμότητά τους καθώς και όλων όσων έχουν θεραπευτεί σε νευρολογικές κλικνικές.

Έχουμε πληροφορίες ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν εντολή να στείλουν στου Υπουργείο Παιδείας όλους τους φακέλους των ΕΔΕ και των ποινικών διώξεων της τελευταίας δεκαετίας για να επανεξεταστούν. Ζητήθηκε ακόμα να σταλούν όλες οι αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών ώστε να ελεγθεί η νομιμότητά τους καθώς και όλων όσων έχουν θεραπευτεί σε νευρολογικές κλικνικές. Και όλα τα παραπάνω συνοδευόμενα με υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ότι δεν έχει γίνει καμία παράλειψη αποστολής των στοιχείων που ζητήθηκαν.

Αν οι πληροφορίες μας είναι αληθείς, προτείνουμε σε όσους συναδέλφους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, να… την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, πριν είναι αργά γι΄αυτούς. (Δεν ξέρεις τι έρχεται…).

Ένα από τα εργαλεία που αξιοποιεί η κυβέρνηση ευρέως για την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας, είναι η κατασκευή «επίορκων» μέσω της άμεσης εφαρμογής του μνημονιακού νόμου 4093/2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Είναι ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Σκοπός του νόμου αυτού είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι” αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Έχουμε μάλιστα προειδοποιήσει ότι κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, ο νόμος αυτός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για μαζικές πολιτικές εκκαθαρίσεις στο δημόσιο και την εκπαίδευση !

http://pekp.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές