ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κλείνει τμήματα σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο είκοσι περίπου τμημάτων από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά.

Η απόφαση αυτή οδηγεί:

1)      Σε μαρασμό δύο σχολεία (το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας) στα οποία κλείνουν δεκαέξι τμήματα.

2)      Στην εγκατάλειψη τμήματος μαθητών από την εκπαίδευση, καθώς σημαντικό τμήμα μαθητών των καταργημένων τμημάτων δεν πρόκειται να συνεχίσει σε άλλο σχολείο.

3)      Στην παραγωγή νέων υπεραριθμιών συναδέλφων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.

Η απόφαση αυτή, μετά το κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις 2000 συναδέλφων, αποτελεί νέο χτύπημα της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης κι αντιστοιχίζεται στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μια πολιτική που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τους σπρώχνει σε δομές κατάρτισης και απλήρωτης εργασίας κι αναιρεί εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σημειώνουμε ότι:

·         Είναι γνωστό ότι η διάσπαση σε τομείς και κατόπιν σε ειδικότητες  εκ των πραγμάτων οδηγεί σε όχι μεγάλα τμήματα (ιδιαίτερα στα εσπερινά σχολεία), που το υπουργείο χαρακτηρίζει ολιγομελή.

·         Η απόφαση να μην εγκριθούν δεκάδες τμήματα αποτελεί αθέτηση ακόμα και της δέσμευσης του ίδιου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δε θα έκλεινε πάνω από δύο τμήματα στον Πειραιά.

·         Η ίδια απόφαση προβλέπει μετακίνηση μαθητών στον Πειραιά από τον Ταύρο και την Ηλιούπολη και μετακίνηση άλλων μαθητών από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά υπερασπιζόμενο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των συναδέλφων απαιτεί:

Ν’ ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής. Να μην κλείσει κανένα τμήμα. Να παραμείνουν οι μαθητές και οι συνάδελφοι στα σχολεία τους.

-------------------------------------------

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ       Πειραιάς, 27/11/2013

Πρωτ: 183
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

M.M.E.

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δικαστική δίωξη

των χαλυβουργών και των οικογενειών τους

Η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών που για μήνες απεργούσαν ενάντια στις απολύσεις και τη σύγχρονη δουλεία που προσπαθεί να επιβάλει ο βιομήχανος Μάνεσης. Η ξεδιάντροπη τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλειάς εκδηλώνεται τώρα και με δικαστικές διώξεις σε βάρος όσων δε φοβούνται ν’ αγωνίζονται.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη επιχειρείται να δικαστούν 18 χαλυβουργοί για φτιαχτά “αδικήματα”. Μαζί τους κατηγορείται και μια γυναίκα χαλυβουργού, η Μαρία Δελή, χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και τώρα μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της ΑΣΓΜΕ. Το πραγματικό “αδίκημά” της ήταν ότι πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Γυναικών Απεργών Χαλυβουργών που στήριξε ηθικά και πραχτικά την ηρωική τους απεργία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την προκλητική δίωξη και μαζί την επιχείρηση εκφοβισμού όποιου αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας. Οι απεργοί χαλυβουργοί, οι αγωνιζόμενοι εργάτες δεν ήταν ποτέ μόνοι τους. Η αλληλεγγύη αποτελεί καθήκον όχι μόνο των οικογενειών τους αλλά και του κάθε εργαζόμενου.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ