Την εβδομάδα από 9 ως 15 Δεκεμβρίου 2013 υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο η δράση “The Hour of Code” (στα ελληνικά “Η Ώρα του Κώδικα”), στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές από περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου.
Στόχος της δράσης είναι να γνωστοποιηθεί στους μαθητές και στους γονείς τους η σημασία και η σπουδαιότητα της Επιστήμης των Υπολογιστών και του Προγραμματισμού. Παράλληλα οι μαθητές παροτρύνονται να γνωρίσουν από κοντά τον προγραμματισμό, ακόμη και αν δεν έχουν καμία προηγούμενη επαφή με υπολογιστή.
Παρά τις δύσκολες διεθνώς εποχές, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το 2020 μόνο στην αγορά εργασίας της Αμερικής θα υπάρχουν τουλάχιστον 1.000.000 κενές θέσεις Επιστημόνων Πληροφορικής!
Οι Καθηγητές Πληροφορικής του Νομού Αχαΐας προτίθενται να συμμετέχουν μαζικά στη δράση, διοργανώνοντας στα σχολεία του νομού, από τις 9 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, δράσεις γνωριμίας με τον προγραμματισμό για όλους τους μαθητές τους.
«Όλοι πρέπει να ξέρουν προγραμματισμό…
γιατί σε μαθαίνει πώς να σκέφτεσαι»
Steve Jobs
Περισσότερες πληροφορίες οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να βρουν στο http://csedweek.org
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ