Σύλλογος ΠΕ "Ο Παρθενώνας"

Ανακοίνωση για τα ερωτηματολόγια για τους συναδέλφους της Παράλληλης Στήριξης

Σχετικά με τα ερωτηματολόγια που έχουν φτάσει σε σχολεία της Δ’ Αθήνας – ανάμεσα σε αυτά και σχολείο του συλλόγου μας – για τους συναδέλφους της Παράλληλης Στήριξης – το Δ. Σ. του συλλόγου μας επισημαίνει τα εξής:

1. Ο φορέας που αποστέλλει τα ερωτηματολόγια είναι η εταιρεία «Κοινωνία Γνώσης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» (;) η οποία έχει κηρυχθεί ανάδοχος για την εξωτερική αξιολόγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ στο οποίο εντάσσεται η παράλληλη στήριξη. Πέρα από τη γενικότερη διαφωνία μας για τη χρηματοδότηση βασικών αναγκών του δημόσιου σχολείου με προγράμματα ΕΣΠΑ, το γεγονός ότι γίνεται εξωτερική αξιολόγηση του προγράμματος από ιδιωτική εταιρεία μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
  2. Τα ερωτηματολόγια που αποστέλλονται στα σχολεία μπορεί να έχουν τον τίτλο της «έρευνας» όμως επί της ουσίας πρόκειται για αξιολόγηση των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή. Η ερώτηση για παράδειγμα «ποια είναι η άποψή σας για την ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στις απαιτήσεις και στους στόχους του προγράμματος» που απευθύνεται στο διευθυντή της σχολικής μονάδας αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Όσο για τις ερωτήσεις προς του γονείς του τύπου «Πόσο ικανοποιημένος είστε από την επικοινωνία και τη συνεργασία που είχατε με τον διευθυντή/τρια, τον εκπαιδευτικό της παράλληλης στήριξης και τον εκπαιδευτικό της τάξης (;) κατά τη διαδικασία του προγράμματος» είναι σαφές ότι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
  3. Ερωτήσεις προς τον εκπαιδευτικό όπως «σε ποιο βαθμό είστε ικανοποιημένος/η από τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που είχατε στα πλαίσια του προγράμματος» και «αν έγινε έγκαιρα η πρόσληψή σας», μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν όταν μιλάμε για εκπαιδευτικούς ελαστικά εργαζόμενους, με ολιγόμηνη απασχόληση και αβέβαιο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους που εμπλέκονται με  την παράλληλη στήριξη να μην συμπληρώσουν τα παραπάνω ερωτηματολόγια. Η μη συμπλήρωσή τους δεν θα έχει καμία επίπτωση ούτε στο μισθοδοσία ούτε στην επαναπρόσληψή τους. Η  συμπλήρωσή τους αφορά τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας και μόνο.

Ταυτόχρονα, θυμίζουμε το αίτημά μας για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του.

Η πρόεδρος                      Η γεν. Γραμματέας

Αδριανή Προκόπη                       Αιμιλία Τσαγκαράτου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα