Καταδίκη του περιστατικού

Ενα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στη χώρα της Αμοργού όπου ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων της Αμοργού, δημόσια, ενώπιον μαρτύρων, επιτέθηκε φραστικά σε συνάδελφο. Η επίθεση μάλιστα περιείχε σεξιστικές απειλές. Το γεγονός έλαβε χώρα μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής διευθυντή.

Το περιστατικό αναστάτωσε τους εκπαιδευτικούς και η ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων έστειλε στο alfavita.gr ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός.

Παρακάτω δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων καταδικάζει το περιστατικό απρόκλητης φραστικής επίθεσης με σειρά σεξιστικών απειλών έργω εξυβρίσεων του διευθυντή του Γυμνασίου –Λ.Τ.  Αμοργού σε συνάδελφο του σχολείου, παρουσία μαρτύρων, το οποίο συνέβη στις 19/6/2015 σε ένα καφέ μπαρ της Χώρας της Αμοργού λίγες ώρες μετά τις διαδικασίες εκλογής διευθυντή. Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος Χώρας Αμοργού. Θεωρούμε απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε συνάδερφό μας και πόσο μάλλον σε δημόσιους χώρους και να χρησιμοποιείται ο θεσμικός ρόλος ενός στελέχους εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του διευθυντή ως εργαλείο εκφοβισμού απέναντι σε συναδέρφους. Παρόμοια περιστατικά δεν συνάδουν με τον ρόλο και τις ευθύνες ενός εκπαιδευτικού. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει με κάθε τρόπο να καταπολεμήσει και να εξαλείψει τον σχολικό εκφοβισμό γενικότερα στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας και να καταγγέλλει παρόμοια περιστατικά.

Η πρόεδρος                                                                                               Η γραμματέας

Ζωή Τζαννίνη                                                                                Έλενα Σταματοπούλου

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό