Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Ο σύλλογος Αθηνά χαιρετίζει τη δυναμική και μαχητική κινητοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και τις δεκάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές. Η μαζική συμμετοχή αναπληρωτών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσε σαφές αγωνιστικό μήνυμα οργής και αγανάκτησης, αλλά και διάθεσης ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών που απολύουν εκπαιδευτικούς ύστερα από πολλών χρόνων δουλειά στο σχολείο, κλείνουν νηπιαγωγεία, τμήματα ένταξης και καταργούν εκπαιδευτικές δομές.

Οι εκπαιδευτικοί δε θα κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους για την υπεράσπιση της εργασίας τους και του δημόσιου σχολείου. Ο αγώνας συνεχίζεται! Η συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Υπουργό Παιδείας, αφού πρώτα έστειλε τα ΜΑΤ για να υποδεχθεί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ήταν αποκαλυπτική. Ο Υπουργός δήλωσε ωμά και κυνικά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις επίμαχες τροπολογίες και μάλιστα προτίθεται να τις καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν παίρνει τίποτε πίσω, αλλά μετά από πρόκληση να τοποθετηθεί ανοιχτά για το σύνολο του αριθμού διορισμών και προσλήψεων αλλά και το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει, το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε έναν επισφαλή, αλλά σαφώς μικρότερο αριθμό αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά, που παραπέμπει ευθέως σε χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων.

Σε ό,τι αφορά τα Νηπιαγωγεία, ο Υπουργός δήλωσε  κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να αποσύρει τη διάταξη του άρθρου 35, που οδηγεί σε ντόμινο κλεισίματος και καταργήσεων Νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας ότι η απόφασή του είναι τελεσίδικη και αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση.

Και παραμένει αμείλικτο το ερώτημα για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη νέα χρονιά. Η εξοικονόμηση πόρων στη βάση της μείωσης του κόστους αποτελεί την κεντρική επιλογή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις, τα εξανεμισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ και οι μηδενικοί διορισμοί διαπνέουν το σύνολο των τροπολογιών που κατατίθενται το τελευταίο διάστημα, ή και προτάσεων που γίνονται, με τις οποίες απειλούνται ολόκληρες δομές του δημόσιου σχολείου. Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από τις καταργήσεις νηπιαγωγείων, τμημάτων ένταξης, από συγχωνεύσεις τμημάτων, από λογιστική αναμόρφωση  σχολικών προγραμμάτων και διδακτικών αντικειμένων, από την επέκταση της διδακτικής ώρας ή και του εργασιακού ωραρίου, από το πέρασμα των υποστηρικτικών δομών-σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός υπουργείου Παιδείας. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όχι μόνο θα επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά θα εξοβελιστούν και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Η πολιτική επιδίωξη του Υπουργείου είναι να  διασπάσει τους εκπαιδευτικούς, να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους μόνιμους και τους αναπληρωτές και τους αναπληρωτές μεταξύ τους. Η συζήτηση των επιμέρους κριτηρίων πρόσληψης και εμπλοκή στη συζήτηση γύρω από το σχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο μας καθιστά συνένοχους στην επιλογή των συναδέλφων που θα απολυθούν! Καμιά αυταπάτη δεν έχουμε ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της μιας ή της άλλης  υποκατηγορίας αναπληρωτών ή θα έχουμε μικροβελτιώσεις, αν δεν ενοχλούμε και δεν αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης-ΟΟΣΑ-ΕΕ-ΔΝΤ, αν δεν παλεύουμε για ριζική αύξηση των δαπανών στην παιδεία, για το σχολείο που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς. Αρκεί να θυμηθούμε ότι οι τελευταίοι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση έγιναν ακριβώς μετά τη μάχη των εξεταστικών στον ματωμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τους 1998 και την πανελλαδική κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα το προεδρείο της ΟΛΜΕ για τη στάση αποδοχής που κράτησε απέναντι στο κατάπτυστο σχέδιο του Υπουργείου, που δε δίστασε ενώπιον του υπουργού και των συναδέλφων να δηλώσει ότι αποδέχεται το πλαίσιο του υπουργείου και την εφαρμογή του ν.3848/2010 της κ. Διαμαντοπόυλου, βάζοντας στη συζήτηση το πόσο πρέπει να κοπούν οι μήνες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, παραβιάζοντας ακόμη και τις συνεδριακές αποφάσεις του κλάδου!

Καλούμε για άλλη μια φορά, επιβεβαιωμένοι από τις εξελίξεις και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που παίρνει διαρκώς η κυβέρνηση, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να πάψουν να νομιμοποιούν το διάλογο-οπερέτα του Υπουργείου Παιδείας  και να αποχωρήσουν από αυτόν, οργανώνοντας χωρίς καθυστέρηση, από κοινού με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, όλες τις συλλογικότητες της μαχόμενης εκπαίδευσης και ελαστικής εργασίας, τη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια που εξοντώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Τονίζουμε δε πως με  βάση και αυτές τις εξελίξεις η ΔΟΕ οφείλει να αποχωρήσει ΤΩΡΑ από το διάλογο, διαφορετικά θα διευκολύνει το παιχνίδι του Υπουργείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, όπως απροκάλυπτα κάνει πια η ΟΛΜΕ.

Παλεύουμε για:

• Να αποσυρθεί το κατάπτυστο σχέδιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας

• Να καταργηθεί ο ν 3848/2010

• Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών με βάση την προυπηρεσία τους.

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου για την κάλυψη όλων των αναγκών στο Δημόσιο σχολείο- Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

• Να αποσυρθεί η διάταξη που κλείνει και συγχωνεύει νηπιαγωγεία

• Να ανακληθεί η διάταξη που αλλάζει το χαρακτήρα και καταργεί στην πράξη τα Τ.Ε.

• Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-12 χρονο δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

·         Όχι στο φθηνό σχολείο των περικοπών της Έκθεσης του ΟΟΣΑ της ΕΕ και του ΔΝΤ Κόντρα στα βάρβαρα Μνημόνια, παλεύουμε για γενναία χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης

Αυτήν την εβδομάδα οργανώνουμε, συμμετέχουμε, καλούμε :

• Τη Δευτέρα σε συνάντηση αναπληρωτών του Συλλόγου Αθηνά, 6.00μμ, στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη και Ελ. Βενιζέλου

• Την Τρίτη στις 6.30μμ στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή που καλεί το Συντονιστικό των Αναπληρωτών και οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι. Την Τρίτη στις 6μμ θα γίνει και η προγραμματισμένη συνάντηση των νηπιαγωγών του συλλόγου Αθηνά στο 3ο-4ο Δ.Σ. Γαλατσίου.

• Την Τετάρτη στις 2μμ σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, όπου πρόκειται να βρουν πεδίο εφαρμογής τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου.

• Κηρύσσουμε μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου για τη διευκόλυνση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτήν την εβδομάδα.

• Προσανατολιζόμαστε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας σε συντονισμό με άλλους συλλόγους την Πέμπτη.

·         Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να θέσουν τον κλάδο σε τροχιά απεργιακής σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα που διαλύουν το σχολείο, ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις και απολύουν εκπαιδευτικούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος  Γιώργος                                       Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα