koronoios test
Η ΟΛΜΕ ζητάει διενέργεια δωρεάν τεστ coνid19 σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται σε λειτουργία

Αίτημα της ΟΛΜΕ για διενέργεια δωρεάν τεστ coνid19 σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται σε λειτουργία. Είναι γνωστό το αίτημα της ΟΛΜΕ για διενέργεια, τόσο προληπτικών όσο και σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, τεστ covid19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων και μαθητές, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, αίτημα το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις επίμονες εκκλήσεις.

Η ανακοίνωση

Ως γνωστόν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής - ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ - έχουν εξαιρεθεί από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι γνωστό το αίτημα της ΟΛΜΕ για διενέργεια, τόσο προληπτικών όσο και σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, τεστ covid19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων και μαθητές, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Είναι επίσης γνωστό ότι το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας.

Ωστόσο επανερχόμαστε σήμερα, κάνοντας έκκληση να διενεργηθούν άμεσα τεστ, σε αυτήν την περίοδο της αναστολής της λειτουργίας των μονάδων, τουλάχιστον σε όσες λειτουργούν, και αναφερόμαστε στις μονάδες Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ, στις οποίες τα προβλήματα και οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι.

Κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού των μονάδων αυτών δεν μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης (πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, καθαριότητα) στους κοινόχρηστους χώρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος εξαιτίας της ιδιαίτερης νοητικής λειτουργικότητας (αυτισμός, βαριά νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς και συνοδά οργανικά προβλήματα) και ότι μετακινούνται επίσης από και προς το σχολείο με πούλμαν, χωρίς να γίνεται ορθή χρήση της μάσκας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρευμα
Ηλεκτρολογικές βλάβες και ληγμένες ΥΔΕ από το 1984 σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής - Γονείς ζητούν άμεση δράση
Γερασμένες εγκαταστάσεις και καμένα καλώδια - Η ασφάλεια των σχολείων στο επίκεντρο
Ηλεκτρολογικές βλάβες και ληγμένες ΥΔΕ από το 1984 σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής - Γονείς ζητούν άμεση δράση
afisa
Ο Baldur Thorhallsson στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ανοιχτή συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις των μικρών κρατών
Ο κορυφαίος Ισλανδός ειδικός αναλύει γιατί τα μικρά κράτη θα δοκιμαστούν περισσότερο μέχρι το 2035
Ο Baldur Thorhallsson στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ανοιχτή συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις των μικρών κρατών