Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ: «Ελιγμοί από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ»
«Ο τρόπος που αντέδρασαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ στην παρούσα συνθήκη, κατά την οποία ο νόμος και μια δικαστική απόφαση είναι με το μέρος των μαχόμενων εκπαιδευτικών, αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο»

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ κατέθεσαν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πρόταση, ώστε η ομοσπονδία να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021 και 2022 και να θέσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση

«Η παράταξη της ΑΣΕ έκανε ορισμένες τροποποιήσεις που δεν έθιγαν τον βασικό πυρήνα της πρότασής μας. Και τότε ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) επιστράτευσε τη γνωστή μέθοδο της νομολαγνείας και του φόβου για να αποτρέψει την «επικίνδυνη» απόφαση. Οι ΣΥΝΕΚ, λοιπόν, επέβαλαν «κόφτη» σε όλες τις προτεινόμενες δράσεις και έθεσαν τη διεκδίκηση μονιμοποίησης του 21 και 22 υπό την αίρεση της νομικής διερεύνησης!» επισήμανε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο τρόπος που αντέδρασαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ στην παρούσα συνθήκη, κατά την οποία ο νόμος και μια δικαστική απόφαση είναι με το μέρος των μαχόμενων εκπαιδευτικών, αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο».

«Καταγγέλλουμε τους χειρισμούς αυτού του είδους, τους ελιγμούς και τα σοφίσματα από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού!» τονίζουν

Η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε.

Όταν η νομολαγνεία του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) αποτρέπει αγωνιστικές αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε, πριν λίγες μέρες, η απόφαση του διοικητικού εφετείου που δικαιώνει την προσφυγή των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.  Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος με τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ και με χιλιάδες νεοδιόριστους σε όλη τη χώρα. Δεν υποτάχτηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και του υπουργείου, της Κεραμέως και του Πιερρακάκη, του Κόπτση και του Κατσαρού, αλλά συνέχισαν αποφασιστικά και μαχητικά τον αγώνα. Η απόφαση του διοικητικού εφετείου τους δικαιώνει!

Με βάση την εξέλιξη αυτή, ως Παρεμβάσεις καταθέσαμε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πρόταση, ώστε η ομοσπονδία να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021 και 2022 και να θέσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση. Επίσης, ζητήσαμε στη σχετική ανακοίνωση να καταστεί σαφές ότι η ΟΛΜΕ θα προβεί σε κάθε αναγκαία κίνηση στήριξης του αγώνα των συναδέλφων με εξώδικα προς τις ΔΔΕ, ώστε να γίνουν συλλογικά νέες προσφυγές και να κατατεθούν υπηρεσιακές αιτήσεις απαίτησης μονιμοποίησης προς τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ, κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ και απεργιακό βήμα.

Όταν εμείς αντιδράσαμε, συμφώνησε κι η ΑΣΕ, και οι ΣΥΝΕΚ έδειξαν διάθεση υποχώρησης.Αλλά τότε παρενέβη η  ΔΑΚΕ καιδήλωσε ότι συμφωνεί με το αρχικό κείμενο των ΣΥΝΕΚ με τη φοβική «νομική διερεύνηση», και η ΠΕΚ κάνοντας επουσιώδεις τροποποιήσεις, έδωσε την απαραίτητη στήριξη για τη διαμόρφωση πλειοψηφίας!Μιας πλειοψηφίας που υποτιμά τη σημαντική δικαστική απόφαση και επιστρατεύει το γνωστό αφήγημα της «νομικής κάλυψης» και προτάσσοντας τον φόβο σε μια στιγμή που οι συνάδελφοι/ισσες χρειάζονται και βλέπουν το φως που ανοίγει δρόμους και προοπτικές νίκης... Γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως και τον Οκτώβρη του 2021…

Ο τρόπος που αντέδρασαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ στην παρούσα συνθήκη, κατά την οποία ο νόμος και μια δικαστική απόφαση είναι με το μέρος των μαχόμενων εκπαιδευτικών, αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο. Να προσφέρουν υπηρεσίες στην κυβέρνηση αφήνοντας μετέωρους τους εργαζόμενους των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Οι τρεις παρατάξεις θα μπορούσαν την νομολαγνική τους εμμονή να την αξιοποιήσουν για να στρέψουν σε δράσεις διεκδίκησης τον κλάδο, ακριβώς επειδή νόμος είναι και αυτός τον οποίο το εφετείο επικαλέστηκε για να δώσει δίκιο στους νεοδιόριστους. Όμως όχι, αυτός ο νόμος φαίνεται ότι δεν τους συμφέρει!

Ως Παρεμβάσεις τονίζουμε ότι δεν υποτιμούμε και τα νομικά μέσα στον αγώνα μας. Όμως, η νομική κάλυψη μιας ομοσπονδίας χρειάζεται για να υλοποιούνται οι πολιτικές αποφάσεις που η ίδια λαμβάνει και όχι για να αποτρέπονται με την αναζήτηση νομικών εμποδίων. Προηγείται η πολιτική απόφαση και έπεται η νομική κάλυψη. Αυτός είναι ο ρόλος των Ομοσπονδιών και των σωματείων! Να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν προς όφελος των εργαζομένων προστατεύοντας τους συνδικαλιστικά,  πολιτικά και νομικά από την εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία.

Καταγγέλλουμε τους χειρισμούς αυτού του είδους, τους ελιγμούς και τα σοφίσματα από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Ζητάμε από τον κλάδο να συνεχίσει τον αγώνα του συσπειρωμένος στα πρωτοβάθμια σωματεία!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!

Να συνεδριάσουν όλα τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ και να μονιμοποιήσουν ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστους του 2020, του 2021 και του 2023 ΤΩΡΑ!

Να γίνουν από... ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, 2021, 2022 όλης της χώρας.

Καλούμεσεκάθε κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσων μας!

·      Την Τρίτη 30/7, στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Χανίων στη ΔΔΕ, στις 9:30π.μ

·      Την Τετάρτη 31/7 , στη συγκέντρωση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής , στη ΔΠΕ (Ελ.Βενιζέλου 82, Ελευσίνα) στις 9:30π.μ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση αταλάντευτα! Υπογράφουμε όλες κι όλοι Απεργία-Αποχή!

Μέχρι τη Νίκη για το Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό σχολείο για όλες κι όλους δίχως αποκλεισμούς!

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ