Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες διώξεις εκπαιδευτικών με παραπομπές τους στο πειθαρχικό για το «έγκλημα» της συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση, οργανώνουν σήμερα το μεσημέρι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε του Πειραιά.
Οπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ΣΕΠΕ, με μια εξωφρενική, πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας θέτει τη συναδέλφισσα και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσα Χοτζόγλου σε ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση.
«Θέλουν να σπείρουν τον φόβο πάνω από το δημόσιο σχολείο και μάλιστα με παράνομες παραπομπές στα πειθαρχικά που αμφισβητούν ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στην απεργία! Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν ενάντια στο άδικο. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί τις συνθήκες να εμφανιστούν “νέα Τέμπη” παντού, ειδικά στα γερασμένα και ασυντήρητα σχολικά κτίρια. Δε θα τους περάσει!», σημειώνουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Κήρυξη στάσεων εργασίας 13:00-16:00 για τον απογευματινό κύκλο για την διευκόλυνση των συναδέλφων του ολοήμερου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και ολόκληρο συνολικά τον διοικητικό μηχανισμό του υπουργείου για το πογκρόμ διώξεων που συνεχίζεται το τελευταίο διάστημα στα σχολεία ολόκληρης της χώρας και της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά. Ήδη τις τελευταίες ώρες δεκάδες συναδέλφισσες/φοι που υπηρετούν στα σχολεία των συλλόγων μας παραλαμβάνουν μέσω των δ/ντων των σχολείων τους τις παραπομπές τους στο πειθαρχικό για το «έγκλημα» της συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση του Ν.4823/21 που επιδιώκει να διαλύσει το δημόσιο σχολείο οδηγώντας το στην άκρατη κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση.
Την ίδια στιγμή με μια εξωφρενική, πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας θέτει τη συναδέλφισσα και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσα Χοτζόγλου σε ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση.
Θέλουν να σπείρουν τον φόβο πάνω από το δημόσιο σχολείο και μάλιστα με παράνομες παραπομπές στα πειθαρχικά που αμφισβητούν ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στην απεργία!
Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν ενάντια στο άδικο. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί τις συνθήκες να εμφανιστούν “νέα Τέμπη” παντού, ειδικά στα γερασμένα και ασυντήρητα σχολικά κτίρια.
Δε θα τους περάσει!
Όλες και όλοι στεκόμαστε απέναντι στην τρομοκρατία. Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα. Προχωράμε την Πέμπτη 13/3, στις 2μ.μ σε συγκέντρωση -κινητοποίηση έξω από την Δ/νση Π.Ε. Πειραιά εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στις/στους συναδέλφους νεοδιόριστες/ους εκπαιδευτικούς που παρέλαβαν παραπομπή σε πειθαρχικό. Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 13:00-16:00 για τον απογευματινό κύκλο για την διευκόλυνση των συναδέλφων του ολοήμερου να συμμετέχουν στην Κινητοποίηση.
Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τα σωματεία της περιοχής μας, όπως και τα δημοτικά συμβούλια να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις και να παρθούν άμεσα πίσω όσες πειθαρχικές διώξεις έχουν επιδοθεί!
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς και την απεργία!
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ:
Πειραιά «Η Πρόοδος», Κερατσινίου- Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Νίκαιας-Πειραιά, Α’ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας, Σαλαμίνας, Νησιών Αργοσαρωνικού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση