σχολειο
Νίκη για το εκπαιδευτικό κίνημα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

Την Τρίτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων στον Άγιο Στέφανο, ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο τριών νηπιαγωγικών τμημάτων.

Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι όλα τα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, γεγονός που θεωρείται νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος.

Παράλληλα, ο Σύλλογος απαντά σε ανακοίνωση της ΔΙ.Π.Ε., αντικρούοντας κατηγορίες περί παραπληροφόρησης και επιμένοντας στη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών μάθησης για τα παιδιά.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης»

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29/4 η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων Νηπιαγωγείων Αγίου Στεφάνου στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής, ενάντια στο επιχειρούμενο κλείσιμο 3 τμημάτων στα εν λόγω νηπιαγωγεία. Τακτική που εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση» και με γνώμονα την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική επιλογή για τη λειτουργία μεγάλων, σε αριθμό μαθητών, σχολικών τμημάτων.

Η δέσμευση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι δε θα κλείσει κανένα τμήμα και επομένως θα λειτουργήσουν και τα 7 τμήματα, σηματοδοτεί μια ακόμα νίκη για το εκπαιδευτικό κίνημα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Αναφορικά δε με Ανακοίνωση – Ενημερωτικό Δελτίο της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής που καταλογίζει στο Σύλλογό μας «ανακριβείς αναφορές περί δήθεν «υπερσυγκέντρωσης» (σαρδελοποίησης) νηπίων και προνηπίων σε αίθουσες προκάτ των Νηπιαγωγείων Αγ. Στεφάνου»  και «αβάσιμες και παραπλανητικές δημόσιες αναφορές και τη δημιουργία αρνητικού κλίματος εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας» έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.            Ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε για το επιχειρούμενο κλείσιμο των τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω νηπιαγωγείων, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από το γραφείο της Διεύθυνσης!  Άλλωστε υπήρξε σχετική ανακοίνωση των εκπαιδευτικών των εν λόγω νηπιαγωγείων, αναφορικά με οδηγίες της Διεύθυνσης για το πώς θα μοιραστούν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία, μετά το κλείσιμο 3 τμημάτων. Στην ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί αναφέρονταν στους λόγους για τους οποίους δε θα έπρεπε να κλείσουν τα τμήματα.

2.            Η ΔΙ.Π.Ε. προχώρησε σε αναδίπλωση της θέσης της ύστερα από την μαζικότατη γενική συνέλευση εκπαιδευτικών, γονιών, Μαζικών Φορέων που κάλεσε ο Σύλλογός μας, και την ομόφωνη απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας και τη συγκέντρωση 667 υπογραφών υποστήριξης.

3.            Αξίζει να θυμίσουμε ότι με τον αγώνα μας αποτρέψαμε και πέρυσι το κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Το εν λόγω Ενημερωτικό Δελτίο της  ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής δε μας εκπλήσσει, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που με  αναξιόπιστες ανακοινώσεις της προσπαθεί να διαστρεβλώσει τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε ενέργεια που θίγει τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας όσο και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών!

Άλλωστε σύμφωνα με το λαϊκό γνωμικό: «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»!

Είμαστε σε ετοιμότητα, καμιά επανάπαυση, δε θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα  «παιδαγωγικό έγκλημα».

Τι απαντάει η ΔΙΠΕ Αν. Αττικής:

διπε
διπε

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΧΕΠΑ
Αναστάτωση σε σχολική εκδρομή: Στο ΑΧΕΠΑ μαθήτρια με αλλεργική αντίδραση
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε 15χρονη μαθήτρια μετά από αλλεργική αντίδραση κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Φράγμα Θέρμης.
Αναστάτωση σε σχολική εκδρομή: Στο ΑΧΕΠΑ μαθήτρια με αλλεργική αντίδραση
ipourgeio_paideias
Παρατείνεται έως 3 Νοεμβρίου η προθεσμία για προτάσεις διδακτικών βιβλίων Β’ και Γ’ Λυκείου
Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων: Παράταση έως 3 Νοεμβρίου 2025 για την υποβολή προτάσεων για βιβλία της Β’ και της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου.
Παρατείνεται έως 3 Νοεμβρίου η προθεσμία για προτάσεις διδακτικών βιβλίων Β’ και Γ’ Λυκείου
υπουργείο παιδείας 2021
Ιnternational Βaccalaureate: Αναθέσεις σε Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Λύκεια από το 2026
Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την κατανομή μαθημάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου – Τι προβλέπεται για Α' και Β' ανάθεση - Ποιοι προηγούνται
Ιnternational Βaccalaureate: Αναθέσεις σε Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Λύκεια από το 2026