Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
Θεσσαλονίκη 13-3-2013
Τηλ. φαξ: 229-389
Πρ.Κορομηλά 51
Τ.Κ. 546 22
e-mail: [email protected]
Για την ενισχυτική
Οκτώ βδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων το Υπουργείο ανακοινώνει την… έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια! Το ίδιο Υπουργείο που την εξαφάνισε έρχεται τώρα για επικοινωνιακούς λόγους και την επαναφέρει, ως κακέκτυπο βέβαια.
Ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχθεί την ύπαρξη 1600 και πλέον κενών στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ στα μουσικά σχολεία της χώρας οι περισσότερες ώρες των οργάνων δε γίνονται. Δεκάδες χιλιάδες ώρες χάνονται εβδομαδιαίως και το υπουργείο αρνείται να διορίσει εκπαιδευτικούς.
Σε όλη τη χώρα και σε αντίθεση με την υποκρισία των κυβερνώντων, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εκπαιδευτικοί διορισμένοι, αδιόριστοι, συνταξιούχοι έχουν αναπτύξει αντισταθμιστικές δράσεις για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, για τα παιδιά που το μέλλον τους έχει υπονομευτεί από τις μνημονιακές πολιτικές.
Γιατί λοιπόν τώρα ο πόνος του Υπουργείου για τα παιδιά; Τι θα πούμε στο γονιό; «Το παιδί σου δεν κάνει όλες τις ώρες μαθηματικά στο κανονικό πρόγραμμα, άρα χρειάζεται ενισχυτική»; Και φυσικά για τους μαθητές που διαμένουν μακριά από το σχολείο το οποίο θα επιλεγεί ως κέντρο ενισχυτικής ούτε λόγος για δωρεάν μετακίνηση.
Ή ως πολιτεία ενδιαφερόμαστε μόνο για τη θέσπιση απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων παντού στην εκπαίδευση;
Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης σαν αυτά που κατακλύζουν τα ΜΜΕ από το Δεκέμβρη και έχουν ως στόχο να μας πείσουν ότι πηγαίνουμε καλά, ότι βλέπουμε φως.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Με την επιβολή της πολιτικής του μνημονίου στην εκπαίδευση, αυξάνεται η μαθητική διαρροή και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και ουσιαστικά παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ίσης πρόσβασης όλων των παιδιών στη μόρφωση.
Ζητούμε κάλυψη των λειτουργικών κενών με άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών.
Ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενταγμένη σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ