Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο εξασφαλίζει κονδύλι ύψους 1.663.889,14 ευρώ για την εκτέλεση έργων συντήρησης, ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιριακών ζημιών στις εγκαταστάσεις του.
Η χρηματοδότηση αυτή αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει:
Αποκατάσταση φθορών στις προσόψεις και τα κελύφη των κτιρίων.
Εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης σε τοιχοποιίες και δώματα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων φθοράς λόγω παλαιότητας.
Συντήρηση και επισκευή συστημάτων ψύξης και κλιματισμού, όπως ψυκτικοί σωλήνες και αεραγωγοί.
Οι επεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, καθώς τα κτίρια παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές εξαιτίας της γήρανσης των υλικών και της φυσικής φθοράς του χρόνου.
Ένας σημαντικός άξονας του έργου είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Προβλέπεται:
Κατασκευή και αναβάθμιση προσβάσιμων διαδρομών και εισόδων.
Ενίσχυση της πυροπροστασίας και των μέτρων πυρόσβεσης σε όλη την Πανεπιστημιούπολη.
Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, συμπεριλαμβανομένων των οδικών δικτύων και του φωτισμού.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός πιο ασφαλούς, λειτουργικού και σύγχρονου περιβάλλοντος για φοιτητές, διδακτικό προσωπικό και επισκέπτες.
Η υλοποίηση αυτών των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης θεωρείται κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας των πανεπιστημιακών υποδομών και την εξασφάλιση άρτιων συνθηκών λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ