Thumbnail
Η επιστήμη έδωσε την απάντηση

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής, διότι δεν μπορείς να έχεις κότα χωρίς αυγό, αλλά εξίσου δεν μπορείς να έχεις αυγό χωρίς κότα.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορούσε να δώσει μία τελική απάντηση και πλήρως εμπεριστατωμένη.

Ωστόσο ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης πιστεύει πως έχει την οριστική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα και μας το αποδεικνύει!

Ποιος είναι ο νικητής;

Στη μελέτη τους, η ομάδα ερεύνησε έναν οργανισμό που ονομάζεται Chromosphaera perkinsii, ένας μονοκύτταρος οργανισμός που ανακαλύφθηκε το 2017 σε θαλάσσια ιζήματα γύρω από τη Χαβάη.

Φαίνεται πως αυτός ο μικροσκοπικός οργανισμός υπάρχει εδώ και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, ακόμη και πριν εμφανιστούν τα πρώτα ζώα στον πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτό το αρχαίο είδος, που υπάρχει εδώ και αιώνες, μπορεί να σχηματίσει πολυκύτταρες δομές, οι οποίες μοιάζουν εξαιρετικά με έμβρυα ζώων.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι η φύση διέθετε τα εργαλεία για να δημιουργήσει αυγά πριν καν υπάρξουν ζώα και πολύ πριν υπάρξουν οι κότες.

Αυτό θα σήμαινε ότι η οριστική απάντηση στο δίλημμα «κότα ή αυγό» θα έδινε μια ξεκάθαρη νίκη στο αυγό, καθώς υπήρχαν πολλά είδη που γεννούσαν αυγά πολύ πριν εμφανιστεί οποιοδήποτε είδος που να μοιάζει με κότα.

Ο κόκκινος αγριόκοκκος

Επιπλέον οι κότες όπως τις αναγνωρίζουμε σήμερα προήλθαν από ένα είδος που ονομάζεται κόκκινος αγριόκοκκος περίπου πριν από 10.000 χρόνια, ενώ τα αυγά υπάρχουν εδώ και πολύ περισσότερο καιρό.

Οι δεινόσαυροι, που έζησαν πολύ πριν από 10.000 χρόνια, γεννούσαν ήδη αυγά.

Αυτό ουσιαστικά ανοίγει μια εντελώς νέα συζήτηση για το αν ορίζουμε τα αυγά με βάση το τι περιέχουν ή από ποιο ζώο προήλθαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δούκας
Ομιλία του Χάρη Δούκα στο ΕΚΠΑ με θέμα «Βιωσιμότητα και κοινωνικός μετασχηματισμός στις πόλεις»
Η ομιλία αυτή εντάσσεται στη σειρά επιμορφωτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπό τον γενικό τίτλο «Το ΕΚΠΑ στην Πόλη»
Ομιλία του Χάρη Δούκα στο ΕΚΠΑ με θέμα «Βιωσιμότητα και κοινωνικός μετασχηματισμός στις πόλεις»
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τις δράσεις Τοπικής Ιστορίας και Τοπικής Γεωγραφίας
Η συνάντηση θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2025, ώρα 10:00
ΙΕΠ: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τις δράσεις Τοπικής Ιστορίας και Τοπικής Γεωγραφίας
κοτο
ΕΦΕΤ: Απόσυρση σουβλακιού με πιπεριά από την αγορά - Κίνδυνος σαλμονέλας
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση ολόκληρης της παρτίδας, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι απαραίτητοι έλεγχοι στην αγορά για την πλήρη ανάκληση του...
ΕΦΕΤ: Απόσυρση σουβλακιού με πιπεριά από την αγορά - Κίνδυνος σαλμονέλας