Thumbnail
Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τη Δάφνη - Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
 
Εξαιτίας του διπλού προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. 
Επειδή όμως η βόμβα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να είναι ποινικοί εγκληματίες.
 
Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα
 
Αν και λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο έγινε χρήση αφρού που δυσκολεύει την έρευνα των ανδρών της αντιτρομοκρατικής που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό. Έμπειροι αστυνομικοί λένε στο newsit ότι πρόκειται για αρκετά ισχυρό μηχανισμό.
 
Εκείνο που επισημαίνουν με νόημα κάποιοι είναι πως ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη βομβιστική επίθεση μετά εκείνη στο Mall και εάν εξαιρέσει κανείς την τοποθέτηση ενός μηχανισμού στην εταιρεία κούριερ που είχε εμπλακεί στη σύλληψη μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
 
Παρά τη θέση της γυναίκας που μπήκε στο στόχαστρο όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι δεν πρόκειται για χτύπημα που έχει να κάνει με ποινικούς κατάδικους, αλλά για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Άλλωστε, επισημαίνουν κάποιοι, τα όρια μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυσδιάκριτα καθώς υπάρχουν ενδείξεις συνεργασίας σε κάποια επίπεδα.
 
Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πριν σημειωθεί η έκρηξη ε΄δαν στο σημείο κάτω από τον κινητήρα του αυτοκινήτου ένα “κουτι” μέσα στο οποίο (προφανώς) είχε τοποθετηθεί η βόμβα.
 
Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε στο newsit ότι τα ευρήματα οδηγούν περισσότερο προς τη μεριά της οργάνωσης, της ομάδας έστω, που τοποθέτησε τη βόμβα στο Mall.
 
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της επίθεσης σε βάρος του εφοπλιστή Π. Τσάκου στο κέντρο της Αθήνας. Και σε εκείνη την περίπτωση ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ωστόσο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βλέπουν ότι σχετίζεται με τους δράστες της σημερινής επίθεσης.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ