Thumbnail

Συλλήψεις κατοίκων στην Ηλεία για τη χωματερή

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη βία και εξύβριση. Πρόκειται για στοχευμένες συλλήψεις που αφορούν τους ανθρώπους που έβγαιναν μπροστά και έδιναν συνεντεύξεις στα μέσα.
Οι κάτοικοι εκφράζουν τον εντονότατο προβληματισμό τους γιατί η χωματερή που θέλουν οι Δήμοι να λειτουργήσουν βρίσκεται στο μέσον μεγάλων καλλιεργειών.  Δηλαδή τα πορτοκάλια θα έχουν πρόβλημα; Σίγουρα αν καλλιεργούνται δίπλα σε μεγάλη χωματερή
 
"Λίμνες": Κλειστή η χωματερή μέχρι νεοτέρας . . .
Δυνάμωσε το μέτωπο μετά τα επεισόδια της Παρασκευής
 
Του Γιάννη Σπυρούνη
 
«Λάδι στη φωτιά» έριξαν τα πρόσφατα επεισόδια στις «Λίμνες» που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο τρεις κάτοικοι από το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να προσαχθούν ακόμα δύο από τις Αρχές. Μετά τη νέα λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, το απόγευμα της Κυριακής, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή, έως ότου υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη. Στο μεταξύ η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών συλληφθέντων θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου μετά από αναβολή που ζητήθηκε λόγω απουσίας τριών βασικών μαρτύρων κατηγορίας.
 
Αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα
Στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση που έγινε με ευρεία συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, ενημερώθηκαν όλοι για τις εξελίξεις, για τα τελευταία δεδομένα και το τι συνέβη με τις συλλήψεις των κατοίκων. Μετά από αυτό και τη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή στις «Λίμνες» με ακόμα πιο δυναμική παρουσία των κατοίκων εκεί. Έτσι πλέον ο αριθμός των ατόμων που θα περιφρουρούν το χώρο θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ με το χτύπημα της καμπάνας, όλο το χωριό θα πηγαίνει άμεσα στις «Λίμνες». Μάλιστα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας αναμένεται ισχυρό «μπλόκο» των κατοίκων που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να περάσει στο εσωτερικό της χωματερής και να αδειάσει το περιεχόμενό του.
 
Αναβλήθηκε η δίκη
Δεκάδες άτομα από τα Μακρίσια και τη γύρω περιοχή, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί του Σαββάτου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, για να υποστηρίξουν τους τρεις συλληφθέντες στις "Λίμνες" κατά τη επιχείρηση της Αστυνομίας την Παρασκευή. Οι "δράστες" κατηγορούνται για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και εξύβριση, ωστόσο δύο οδηγοί και ένας αστυνομικός, βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση, απουσίαζαν και έτσι ο δικηγόρος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης για τις 8 Νοεμβρίου. 
 
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και λίγο αργότερα πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι παρέμειναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο χώρο των Δικαστηρίων σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους συλληφθέντες, που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έως ότου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο
Τροχαίο στα Χανιά: Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Κρίσιμη η κατάσταση 19χρονου στα Χανιά μετά από σοβαρό τροχαίο στο Καλαμάκι
Τροχαίο στα Χανιά: Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
skilos_melissa
Τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα στον σκύλο: Πότε είναι επικίνδυνο και τι να κάνετε αμέσως
Το τσίμπημα εντόμου μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο – Ποια λάθη να αποφύγετε και πώς να δράσετε άμεσα για να προστατεύσετε τη ζωή του
Τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα στον σκύλο: Πότε είναι επικίνδυνο και τι να κάνετε αμέσως
υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Κυρώθηκαν οι πίνακες ΠΕ71/ΠΕ70.ΕΑΕ-Δασκάλων και ΠΕ70-Δασκάλων Λέσβου και Σάμου
Στο πλαίσιο της Τοπικής Πρόσκλησης της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου
Υπουργείο Παιδείας: Κυρώθηκαν οι πίνακες ΠΕ71/ΠΕ70.ΕΑΕ-Δασκάλων και ΠΕ70-Δασκάλων Λέσβου και Σάμου