Thumbnail

Συλλήψεις κατοίκων στην Ηλεία για τη χωματερή

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη βία και εξύβριση. Πρόκειται για στοχευμένες συλλήψεις που αφορούν τους ανθρώπους που έβγαιναν μπροστά και έδιναν συνεντεύξεις στα μέσα.
Οι κάτοικοι εκφράζουν τον εντονότατο προβληματισμό τους γιατί η χωματερή που θέλουν οι Δήμοι να λειτουργήσουν βρίσκεται στο μέσον μεγάλων καλλιεργειών.  Δηλαδή τα πορτοκάλια θα έχουν πρόβλημα; Σίγουρα αν καλλιεργούνται δίπλα σε μεγάλη χωματερή
 
"Λίμνες": Κλειστή η χωματερή μέχρι νεοτέρας . . .
Δυνάμωσε το μέτωπο μετά τα επεισόδια της Παρασκευής
 
Του Γιάννη Σπυρούνη
 
«Λάδι στη φωτιά» έριξαν τα πρόσφατα επεισόδια στις «Λίμνες» που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο τρεις κάτοικοι από το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να προσαχθούν ακόμα δύο από τις Αρχές. Μετά τη νέα λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, το απόγευμα της Κυριακής, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή, έως ότου υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη. Στο μεταξύ η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών συλληφθέντων θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου μετά από αναβολή που ζητήθηκε λόγω απουσίας τριών βασικών μαρτύρων κατηγορίας.
 
Αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα
Στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση που έγινε με ευρεία συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, ενημερώθηκαν όλοι για τις εξελίξεις, για τα τελευταία δεδομένα και το τι συνέβη με τις συλλήψεις των κατοίκων. Μετά από αυτό και τη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή στις «Λίμνες» με ακόμα πιο δυναμική παρουσία των κατοίκων εκεί. Έτσι πλέον ο αριθμός των ατόμων που θα περιφρουρούν το χώρο θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ με το χτύπημα της καμπάνας, όλο το χωριό θα πηγαίνει άμεσα στις «Λίμνες». Μάλιστα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας αναμένεται ισχυρό «μπλόκο» των κατοίκων που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να περάσει στο εσωτερικό της χωματερής και να αδειάσει το περιεχόμενό του.
 
Αναβλήθηκε η δίκη
Δεκάδες άτομα από τα Μακρίσια και τη γύρω περιοχή, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί του Σαββάτου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, για να υποστηρίξουν τους τρεις συλληφθέντες στις "Λίμνες" κατά τη επιχείρηση της Αστυνομίας την Παρασκευή. Οι "δράστες" κατηγορούνται για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και εξύβριση, ωστόσο δύο οδηγοί και ένας αστυνομικός, βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση, απουσίαζαν και έτσι ο δικηγόρος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης για τις 8 Νοεμβρίου. 
 
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και λίγο αργότερα πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι παρέμειναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο χώρο των Δικαστηρίων σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους συλληφθέντες, που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έως ότου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγικά
Αστυνομική βία και αυθαιρεσία: Χτύπησαν και «τύλιξαν» σε μια κόλλα χαρτί 15χρονο μαθητή - Καταγγελία γονέων
Στα Προσφυγικά: ««Ομάδα αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ συνέλαβαν τον μαθητή μας Χ.Κ. βίαια και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, χτυπώντας τον, εξυβρίζοντάς τον και...
Αστυνομική βία και αυθαιρεσία: Χτύπησαν και «τύλιξαν» σε μια κόλλα χαρτί 15χρονο μαθητή - Καταγγελία γονέων