Εννέα φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης προσφεύγουν σήμερα στο Εφετείο Χανίων ζητώντας αναστολή της ποινής απώλειας ενός εξαμήνου που τους επέβαλε, παράνομα όπως υποστηρίζουν, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Η ποινή είχε επιβληθεί λόγω της κινητοποίησής τους εναντίον του νόμου Διαμαντοπούλου και στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης κόντρας φοιτητών–καθηγητών, που κρατά εδώ και γενιές στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, στο συγκεκριμένο Τμήμα επικρατεί εδώ και χρόνια η λογική «απαγόρευσης» των κινητοποιήσεων ώστε να μη χάνονται τα κονδύλια που παίρνουν για την έρευνα οι καθηγητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αποδοχή των ρυθμίσεων της εκάστοτε κυβέρνησης για την ανώτατη Παιδεία.
Σε αυτό το πλαίσιο, όταν τον Σεπτέμβριο του 2011 η σχολή παρέμεινε υπό κατάληψη για μία εβδομάδα ως αντίδραση στον νόμο Διαμαντοπούλου, τότε οι καθηγητές αποφάσισαν να… εκδικηθούν τους φοιτητές τους.
Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ