Thumbnail
Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα 

Μπροστά από τις Εφορίες διαφόρων περιοχών της χώρας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή οι αγρότες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους. 

Χαρακτηριστικότερη όλων των συγκεντρώσεων, η διαμαρτυρία αγροτών της Αχαΐας με άλογα έξω από τη Γ' ΔΟΥ Πάτρας. Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, ενώ -όπως ανακοίνωσαν- προγραμματίζουν συγκέντρωση το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας για να παραστεί στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ΔΟΥ πραγματοποίησαν οι αγρότες της Λάρισας.  Τα αιτήματα των αγροτών, που κατατέθηκαν και στη ΔΟΥ, είναι η μη τήρηση βιβλίων απ τους μικρομεσαίους αγρότες, αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και η επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμεί από το 2012.

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να συγκεντρώνονται τρακτέρ σε διαφορετικά σημεία του νομού και, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για την περαιτέρω εντατικοποίησή τους με ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων.

Εξάλλου, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της AGROTICA, στη Θεσσαλονίκη.

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά από μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσουν το κτήριο της Εφορίας όπου οι συναλλαγές με τους πολίτες γίνονταν κανονικά.

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην ισχύσει το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις και να ληφθούν μέτρα προστασίας του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.

«Είμαστε εδώ για μια ακόμα φορά για να στείλουμε το μήνυμα ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Πληροφορίες από "ΤΟ ΒΗΜΑ" 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio_paideias_2.jpg
Αναπληρωτές: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες προσωρινών δασκάλων για την Αττική για το έτος 2024-2025
Κυρώθηκαν οι αξιολογικοί πίνακες προσωρινών αναπληρωτών δασκάλων για το έτος 2024-2025 στην Αττική
Αναπληρωτές: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες προσωρινών δασκάλων για την Αττική για το έτος 2024-2025
kleista sxoleia
Ξαφνική απόφαση του Δήμου Ραφήνας να κλείσει τα σχολεία σήμερα (30/04)
Η απόφαση αυτή μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σταλεί επίσημα από τον δήμο, ενώ δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά
Ξαφνική απόφαση του Δήμου Ραφήνας να κλείσει τα σχολεία σήμερα (30/04)
σχολείο
Κίνδυνος για μαθητές στα Φιλιατρά – Κατέρρευσε ταβάνι σε σχολιή αίθουσα μετά από «επισκευή»
Καταγγελίες για κακοτεχνίες και ελλιπή συντήρηση – Αντιδράσεις από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
Κίνδυνος για μαθητές στα Φιλιατρά – Κατέρρευσε ταβάνι σε σχολιή αίθουσα μετά από «επισκευή»
via-sxolia-e1582269346885.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας
Δημοσιεύθηκε η απόφαση που ορίζει Εξεταστικά Κέντρα για τη διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Δημόσια...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας