Thumbnail
Παρών και ο Φούχτελ

Οι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού πήγαν στη Λέσβο να "πουλήσουν" φιλανθρωπία -  Είναι ανεπιθύμητοι, είπαν το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καλλονής στη Λέσβο.

Τα άκουσε χθες ο κ. Φούχτελ από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, τα άκουσε και ο Δημήτρης Βουνάτσος! Αυτό περιγράφεται στο emprosnet.gr της Λέσβου.
«Δεν τα θέλω - Θα τα πάρεις»! Μπρος-πίσω και μέσα-έξω πήγαινε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που έμελλε να παραδοθεί Κέντρο Υγείας Καλλονής από γερμανική κλινική μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και… του υφυπουργού για την Αναπτυξιακή Συνεργασία της Γερμανίας, Φούχτελ. Χαρακτηρίζοντας «δήθεν πανηγύρι» και «δήθεν ελεημοσύνη» τη γερμανική αποστολή, γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καλλονής εμπόδισαν χτες το μεσημέρι την παράδοση των φαρμάκων.
 
Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας είδαν ότι είχαν τοποθετηθεί στην κλινική κούτες με τη σφραγίδα της «Αποστολής». «Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την Εκκλησία της Ελλάδας και τον παπα-Στρατή (σ.σ. Μ.Κ.Ο. «Αγκαλιά»). Θα τα δεχόμασταν. Όταν όμως συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, νευριάσαμε πάρα πολύ. Και δυο χαρτόκουτες που ανοίξαμε, κάτι υποσέντονα είχαν, μη φανταστείτε, τίποτα σημαντικό», λένε στο «Ε». Το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου που εστάλη όμως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του κ. Φούχτελ: «Παράδοση φαρμάκων από την κλινική “Bavaria”, διά μέσω κ. Φρέντριχ, στο φιλανθρωπικό οργανισμό “Αποστολή” στη Καλλονή», στις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι όμως δεν είχαν ενημερωθεί για την άφιξη, όχι μόνο του κ. Φούχτελ, αλλά και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργου Πατούλη, συνοδεία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτη Προβέτζα, και του δημάρχου, Δημήτρη Βουνάτσου.
«Δε γνωρίζω για ποιο λόγο εμφανίστηκε ο κ. Φούχτελ στην Καλλονή, αλλά οι γιατροί είδαν τα φάρμακα ως ελεημοσύνη. Πιθανώς ο κ. Φούχτελ ήρθε επειδή έκανε περιοδεία. Εγώ πήγα να υποδεχτώ τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και είδα τα γεγονότα εν εξελίξει», μας αναφέρει ο κ. Προβέτζας.
 
«Θεατρινισμοί»
 
«Τη στιγμή που βιώνουμε ό,τι χειρότερο τα τελευταία χρόνια, που ο κόσμος που συναναστρεφόμαστε καθημερινά, έχει να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά προβλήματα, που τα κέντρα υγείας πλήττονται από τις ελλείψεις σε ειδικότητες, και ειδικά μετά τη σύσταση του ΠΕΔΥ, όπου οι γιατροί εργάζονται διπλά για να καλύψουν τα προβλήματα, είναι θεατρινισμοί και υποκρισία το να μας δίνουν φάρμακα λες και είμαστε ιθαγενείς. Και δεν είναι μόνο υποκρισία από πλευράς Φούχτελ, αλλά και από πλευράς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Μπορεί εν τέλει να έμεινε αυτή η υποκριτική βοήθεια στο Κέντρο Υγείας, αλλά κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Κι αν ο κόσμος από τα χωριά και την Καλλονή γνώριζε γι’ αυτή την επίσκεψη νωρίτερα, θα ήταν πολύ περισσότερος για να τους εμποδίσει», δήλωσε η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Μαρία Πούμπρου.
 
«Τι ήρθαν με το πούλμαν οι Γερμανοί; Για να στήσουν το πανηγύρι τους; Εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν να δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει αξιοπρέπεια», δήλωσε εργαζόμενη στην εφημερίδα μας.
Ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών Λέσβου ΕΣΥ, Στρατής Παυλής, αναφέρει: «Είναι προκλητικό οι υπεύθυνοι για τη διάλυση του συστήματος υγείας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού να έρχονται εδώ ως αποικιοκράτες στην αποικία τους να μοιράσουν φάρμακα για να φανούν φιλάνθρωποι. Είναι ανεπιθύμητοι και αυτό αποδεικνύουν οι αυθόρμητες αντιδράσεις και ο αγώνας των εργαζόμενων στο Κέντρο Υγείας».
 
Από άρθρο της Ανθής Παζιάνου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας