Thumbnail
Που μοιράστηκαν τα βραβεία

Με τη Χρυσή Αρκτο της Καλύτερης Ταινίας της 65ης Berlinale βραβεύθηκε η ταινία Taxi του ιρανού αντιφρονούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, στον οποίο έχει απαγορευθεί να εργάζεται στο Ιράν και να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, μίλησε για «μία ερωτική επιστολή του ιρανού σκηνοθέτη προς το σινεμά», παραδίδοντας το βραβείο στα μέλη της οικογενείας του.

Η Αργυρή Άρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας μοιράστηκε εξίσου στη ρουμάνικη ταινία εποχής, «Αφερίμ!» του Ρούντε Γιούντε, road movie γύρω από ένα χωροφύλακα που ψάχνει να βρει ένα δραπέτη σκλάβο και στην πολωνική ταινία «Σώμα» της Μαργκοζάτα Σουμόφσκα, γύρω από μια γυναίκα που αναζητά ένα νόημα στη ζωή της στη σύγχρονη μετα-κομουνιστική Πολωνία, ενώ η Αργυρή Άρκτος καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στην ταινία «Το μαργαριταρένιο κουμπί» του Χιλιανού Πατρίσιο Γκουζμάν.

Όσο για τα βραβεία γυναικείας και ανδρικής ερμηνείας, αυτά τελικά μοιράστηκαν στους δυο πρωταγωνιστές της ταινίας «45 χρόνια»: στη Σάρλοτ Ράμπλινγκ και τον Τομ Κόρτνεϊ.

Εξ ημισείας μοιράστηκε και το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής συμβολής στον τομέα της φωτογραφίας: στη γερμανική ταινία «Βικτώρια» του Σεμπάστιαν Σίπερ και στη ρωσική ταινία «Κάτω από ηλεκτρισμένα σύννεφα» του Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ.

Πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής ήταν ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι και μέλη οι: Ντάνιελ Μπρουλ (ηθοποιός), Μπονγ Τζουν-Χο (σκηνοθέτης), Μάρθα Ντε Λαουρέντις (παραγωγός), Κλαούντια Λόσα (σκηνοθέτρια), Οντρέι Τοτού (ηθοποιός) και Μάθιου Βάινερ (παραγωγός).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
ΑΕΙ: Οι νέες Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών για τις μετεγγραφές φοιτητών
Δείτε τον πίνακα με τις αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ και τα 104 μη αντίστοιχα Τμήματα
ΑΕΙ: Οι νέες Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών για τις μετεγγραφές φοιτητών