Thumbnail
Όλες οι εξελίξεις

Για σφυροκόπημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κάνει λόγο σε δημοσίευμα του Bloomberg λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα μεταφέροντας ένα τελείως αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα.

Διά στόματος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ έγινε μάλιστα ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει μερική συμφωνία, άρα ούτε και μερική εκταμίευση χρημάτων.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ ζήτησε για άλλη μία φορά πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μονο υπό αυτόν τον όρο μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εκταμίευση.

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για συνολική συμφωνία τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μετά το πέρας του Eurogroup.

Όπως είπε, η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι περιορισμένη και μη επαρκής. Υπάρχουν διαφωνίες, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, αλλά «έχουμε προχωρήσει λίγο», πρόσθεσε.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, «πρέπει να επιταχύνουμε από σήμερα, πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη».

Ο Μάριο Ντράγκι επισήμανε επίσης στις δηλώσει του ότι "Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα" καθώς και ότι «ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα».

Δείτε παρακάτω live όλες τις τελευταίες εξελίξεις

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια