Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος, της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος εκτίμησε στο ραδιόφωνο του Real την Τετάρτη πως η συμφωνία με δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα.Συγκεκριμένα ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε χαρακτηριστικά:
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει, από τα στοιχεία που έχω. Εάν δεν υποχωρήσουμε, είμαστε μακριά ακόμα.
Επιπλέον, ο κ. Γλέζος δεν δίστασε να πει ότι διαφωνεί πλήρως και με την άποψη του ότι μια μέτρια συμφωνία θα ήταν προτιμότερη από τη ρήξη, λέγοντας πως το έχει πει και στον ίδιο.
Σε άλλο σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με δεδομένη την ασυμφωνία απόψεων Αθήνας-Βρυξελλών και αφού οι δανειστές «απαιτούν να τους πληρώσουμε αυτά που δήθεν τους οφείλουμε, το καλύτερο είναι ένα 'πάγωμα ενός χρόνου' και ύστερα από ένα χρόνο να πάμε να συζητήσουμε».
Όπως εξήγησε, «πρώτα να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και μετά να δώσουμε ό,τι οφείλουμε. Πρώτα στη διαφάνεια όλα για να δούμε να οφείλουμε ή αν μας οφείλει» και συμπλήρωσε:
«Εχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία, το ότι μας πιάνουν από τον λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Εχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μια άποψη άλλη αυτή η χώρα, Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;»,
Παράλληλα, τόνισε πως η επιμονή τους και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ κλπ «αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει», γι' αυτό και «Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση».
"Έχει κερδίσει τίποτα η χώρα από τότε που ξεκίνησαν τα δάνεια ως τώρα; πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται να γίνει -αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ -να δώσει την εξουσία στο λαό. Δε θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ. "
Ο Μανόλης Γλέζος προέτρεψε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να πει στους εταίρους ότι «η Ελλάδα έχει και μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης, που πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ