Thumbnail
Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

 

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης καταδικάστηκε χθες ένας άνδρας που μαζί με την γυναίκα του το 2013 έπιασε ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν στην Ελιά Λακωνίας, το έβαλε σ’ ένα τσουβάλι και στη συνέχεια το πέταξε σ’ έναν γκρεμό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Η Χρυσούλα Παράσχου ταμίας του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασιάς εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τότε αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το ζευγάρι να βάζει το ζώο στο τσουβάλι, επικοινώνησαν μαζί τους και τελικά μέλη του συλλόγου πήγαν επί τόπου, κατάφεραν να βρουν και βγάλουν από το γκρεμό λευκό σκυλάκι ενώ παράλληλα κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία.

Το μικρόσωμό ζώο, όταν το εντόπισαν οι φιλόζωοι, ήταν με σπασμένα τα δόντια και εσωτερικές κακώσεις προφανώς από την πτώση. Στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μολάων το 2014 το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αναρμόδιο καθώς δεν επρόκειτο απλά για εγκατάλειψη αλλά για κακοποίηση και σύμφωνα με τις ποινές που ορίζει 4039/2012 έπρεπε την υπόθεση να κρίνει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης.

Στον γκρεμό το ζευγάρι πέταξε το μικρόσωμο ζώο για να το εξοντώσει.

 

Το σκυλάκι τώρα πια.

Έτσι χθες χάρη στην υπομονή και στην επιμονή των φιλόζωων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης εκτός από την χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ που επιδίκασε και στον άνδρα και στην γυναίκα επέβαλε και ένα χρόνο ποινή φυλάκισης με αναστολή σε κάθε έναν για την κακοποίηση του ζώου.

Το σκυλάκι επειδή κάποιοι νοιάστηκαν ζει τώρα πια ζωή χαρισάμενη στα χέρια εκείνων που το έσωσαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. «Ελπίζουμε το σημερινό να αποτελέσει παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαπράττουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Ευχαριστούμε το ενεργό μέλος μας Σοφία Σαμαρά που έσωσε το σκυλάκι και συνέβαλλε ουσιαστικά στο να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος» τονίζει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς.

Πηγή: zoosos.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα