Thumbnail
Ποιοι θίγονται...

Σε περίπτωση αποδοχής των προτάσεων των δανειστών το βέβαιο είναι ότι το μέγεθος των περικοπών θα προκαλέσει μια νέα έκρηξη της ανεργίας, αφού η αγορά θα απωλέσει μηνιαίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν στο περιθώριο της εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αν γίνει αποδεκτή η ρήτρα μηδενικού ελλείματος και ενοποιηθούν όλα τα επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑ θα υπάρξει περίπου 15% περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Η παροχή των κατώτερων ορίων σύνταξης και του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και η περικοπή τού μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67 φέρνουν μειώσεις έως και 40%.

Επίσης αποδοχή των όρων των δανειστών θα σημαίνει και αύξηση της εισφοράς στον κλάδο υγείας που θα την πληρώσουν όλοι οι συνταξιούχοι και θα κυμανθεί στο 6% από 4% και στις επικουρικές 5% ενώ σήμερα δεν υπάρχει αντίστοιχη εισφορά.

Μεταξύ άλλων, θίγονται και νέοι συνταξιούχοι, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ  (μείωση έως και 20%), 130.000 αγρότες, που υπολογίζεται ότι θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραματικά, και όλοι οι εργαζόμενοι, αφού ζητείται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιουλίου του 2015 ώστε από το 2022 και μετά, η ηλικία που θα μπορεί κανείς να βγει νωρίτερα στη σύνταξη να είναι τα 67 για πλήρη, εκτός αν έχει 40 έτη ασφάλισης από τα 62 και μετά και 62 για μειωμένη με ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης.  

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

(φωτο Μπόνης eurokinissi)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Ευρωπαϊκή Προοπτική στην Κάλυμνο: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου επισκέφθηκαν το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου
«Η υπεύθυνη του γραφείου τους ενθάρρυνε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και να γίνουν ενεργοί πολίτες της Ευρώπης»
Ευρωπαϊκή Προοπτική στην Κάλυμνο: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου επισκέφθηκαν το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου
κινα αμερικη
Ανησυχία για πλήρη ρήξη ΗΠΑ–Κίνας: Η Κίνα αποκαλεί τις κινήσεις Τραμπ ως «αστείες»
Το Πεκίνο τραβάει χειρόφρενο στους δασμούς, ενώ ο Τραμπ περιμένει ένα τηλεφώνημα που ίσως δεν έρθει ποτέ
Ανησυχία για πλήρη ρήξη ΗΠΑ–Κίνας: Η Κίνα αποκαλεί τις κινήσεις Τραμπ ως «αστείες»
σχολικος τροχονομος
Σχολικοί τροχονόμοι: Όταν οι κινητοποιήσεις φέρνουν αποτελέσματα
Γονείς και εργαζόμενοι ενώθηκαν για να διορθώσουν κάτι που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και το πενιχρό εισόδημα δεκάδων γυναικών
Σχολικοί τροχονόμοι: Όταν οι κινητοποιήσεις φέρνουν αποτελέσματα