Thumbnail
Γιατί συστήνουμε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα - Τα 6 βασικά σημεία.

Βαρουφάκης: Δεν θα γίνει 'κούρεμα καταθέσεων - Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς

Ένα κείμενο έξι σημείων που εξηγούν γιατί -κατά την άποψη του υπουργού Οικονομικών- το όχι είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Γιατί συστήνουμε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα - Τα 6 βασικά σημεία.

Τα έξι βασικά σημεία τα οποία στηρίζουν το ΟΧΙ έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

1. Οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο διότι οι δανειστές της Ελλάδας αρνήθηκαν να μειώσουν το χρέος μας και επέμειναν να αυτό να πληρωθεί 'παραμετρικά' από τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

2. Το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι αλλά και εμείς οι ίδιοι θεωρούμε πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη.

3. Το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί αλλά ακόμα αρνείται να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση.

4. Μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, η Ευρώπη επισήμως έστειλε "σήματα" πως είναι έτοιμη να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτά τα σήματα δείχνουν ότι και η επίσημη Ευρώπη θα απαντούσε ΟΧΙ στο ίδιο της το τελεσίγραφο.

5. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι δανειστές επέλεξαν τη στρατηγική του εκβιασμού μέσω του κλεισίματος των τραπεζών. Σε αυτή τη επιλογή των δανειστών οφείλεται το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδιαπραγμάτευτη.

6. Το μέλλον απαιτεί μια περήφανη Ελλάδα μέσα στη Ευρωζώνη, στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτό το μέλλον προϋποθέτει οι Έλληνες να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή, ότι μένουμε στην Ευρώπη και με τη δύναμη που μας δίνει αυτό το ΟΧΙ, διαπραγματευόμαστε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας καθώς και αναδιανομή των βαρών ανάμεσα στους έχοντες και μη έχοντες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου