Thumbnail
Για το δημοψήφισμα

 

Αγαπητέ Αλέξη,

    Τολμώ να σου  απευθυνθώ στον ενικό, όχι γιατί  το επιτρέπει η  γνωριμία ή   η ηλικία,  αλλά γιατί με το μικρό σου όνομα και στον ενικό σου απευθύνεται αυτές τις δύσκολες ώρες φωναχτά και βουβά, στον εσωτερικό της μονόλογο, η ψυχή όλων των μη βολεμένων, των μη προνομιούχων της κοινωνίας μας, εκείνων που στο καθαρό σου πρόσωπο, στη διαύγεια των ματιών σου είδαν να καθρεφτίζεται η δική τους ελπίδα.

    Πάνω σου Αλέξη, βρήκε  ένα στήριγμα η τρεμάμενη αγωνία της επιβίωσης του άνεργου, του απολυμένου, του  εργαζόμενου, του απλήρωτου μεροκαματιάρη, του νέου μετανάστη, του καταπιεσμένου. Των απλών καθημερινών ανθρώπων που πάντα βρίσκονταν και θα βρίσκονται μακριά και ανυπεράσπιστοι από την εξουσία, με  όποιο  πρόσωπο  και αν την αντικρίζουν  απέναντί τους.  

     Στο ΣΥΡΙΖΑ του 4%,  ξέσπασε το ορμητικό τσουνάμι της διαψευσμένης προσδοκίας από τα κηρύγματα της  μεταπολιτευτικής αλλαγής, που αντί να ξεμπερδέψει  όπως διακήρυττε με την αμαρτωλή δεξιά και τις πρακτικές της, εγκατέστησε για τριάντα  και πλέον χρόνια ένα εγχώριο κατεστημένο συμφερόντων, μια πνευματική και οικονομική ελίτ οικονομικών παραγόντων, δημοσιογράφων και  διανοουμένων  πάσης  φύσεως,  διαθέσιμων να εμπεδώσουν το ατομικό  βόλεμα  σε πολιτική ιδεολογία και να  διαχύσουν  μερίσματά του, στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.  

    Το σύστημα αυτό των πάσης φύσεως ευνοημένων, όχι μόνον απομύζησε  ζωτικούς πόρους αυτής της χώρας  με την  ψευδαίσθηση της  καταναλωτικής ευμάρειας και της  της κοινωνικοποιημένης εξυπηρέτησης, όχι μόνο καλλιέργησε συστηματικά  την ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να ταΐζεται με ξένες πλάτες  και να ευημερεί με δάνεια και δανεικά,  αλλά κυβέρνησε  και συγκυβέρνησε για δεκαετίες, καθ’ όλη την πρόσφατη μεταπολεμική ιστορία, στέλνοντας τελικά   ανυπεράσπιστη  και ναυαγισμένη την  πατρίδα μας  στην αγκαλιά των δανειστών.

   Αυτοί είναι οι κραυγάζοντες του ναι, όλοι εκείνοι που αγαπούν να διαβάζουν την αλήθεια μισή, κρύβοντας επιμελώς το κομμάτι της που τους αφορά και τους περιλαμβάνει. Αυτοί που κάνουν το φόβο επιχείρημα, την απειλή εμπόρευμα, την κινδυνολογία λαιμητόμο κάθε ανάτασης.

   Είναι οι ίδιοι του τίποτα δεν γίνεται, του δε βαριέσαι, του πώς να τα βάλεις με τα θηρία, αυτοί που αν είχαν  ιστορικά εισακουστεί, κανένας εθνικός θρίαμβος αυτού του ευλογημένου τόπου δεν θα είχε γίνει μπορετός.          

   Όλοι οι άλλοι, οι αθόρυβοι, οι  «ασήμαντοι», οι  «ανώνυμοι»,  αποδέκτες καθημερινών εκβιασμών και παραπληροφόρησης, είναι το όχι.

Είναι μαζί σου,  Αλέξη,  και σε στηρίζουν και τώρα, τώρα πιο αποφασιστικά, πιο ξεκάθαρα, πιο δοκιμασμένα.

  Και αυτοί, είναι οι  πολλοί, είναι η πλειοψηφία, αυτή ακριβώς που  τη δύναμή της  τρέμουν οι ισχυροί και προσπαθούν με κάθε τρόπο  να τη  φιμώνουν.. 

-Βάστα Αλέξη, σιγομουρμουρίζουν χωρίς να κραυγάζουν, πνίγοντας το θυμό τους  στην αυτοσυγκράτηση και στην αναμονή της κάλπης.

- Την Κυριακή θα τα καταφέρουμε! Η Κυριακή θα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη!

-Αλέξη, μια τελευταία χάρη.

   Θα ήθελα να απευθυνθείς ξανά και ξεχωριστά στους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας που για το δικό τους πρωτίστως φωτεινό μέλλον δίνονται αυτές οι άνισες μάχες, να εξαντλήσεις τα επιχειρήματά σου για να τους πείσεις ότι η θέση τους είναι την Κυριακή με τις προοδευτικές δυνάμεις του ΟΧΙ, με το μέρος εκείνων που θα πανηγυρίζουν ξανά μία μεγάλη νίκη, μία μεγάλη προοπτική!

  Με αγάπη και εκτίμηση,

            Εβίτα Καραγεώργου      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

open eu
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Η OpenEU είναι μία από τις 14 νέες συμμαχίες, που έλαβαν χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής...
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου